Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2010 08:13 - Как се развиват психичните сили
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1560 Коментари: 2 Гласове:
3



Този въпрос е често задаван и вълнува много хора. Как човек може да развие скритата в него психична сила? Има много способи за това развитие. Зависи от гледната точка някои са променливи, други не. Някои от нежеланите способи се използват от заблудени хора. Това е употребата на упоителни вещества или извършването на отвратителни обреди на черна магия… Те имат за цел да предизвикат едно анормално състояние, подобно на опиянението и водят до психическо и физическо крушение. Онези, които прибягват към подобни способи развиват известна психическа и астрална сила, но едновременно с това привличат към себе си нежелани астрални влияния.
Йоготе практикуват два метода на психично развитие. Първият и висшият се състои в предварителното развитие на духовните борби до момента, когато психическите сили биха могли да се употребят разумно и ефикасно без да е необходимо специално обучение. При втория метод последователите на философийте на йогите развиват психичните си сисли, преди да достигнат духовно съвършенство. Не бива да се осъжда този способ при условие, че овладяването на психическата сила не е цел и не спъва, нито отклонява духовноте развитие. Някои от последователите на йогите предпочитат да властват над тялото и чрез ума и чрез интелекта да овладеят инстинктивния ум. Ако желаете да експериментирате трябва да развивате самообладанието си и умението си за съсредоточаване. Ако става дума за телепатия, практикувайте с приятели и отбелязвайте резултатите . Практиката ще ви помогне. При ясновидството използвайте чаша бистра вода или кристал. При психометрията - някакъв предмет и отбелязвайте всичко, макар и смътно да е, което ще се появи пред вашия ум. Но не се увличайте в психически упражнения, те са интересни, но не са същественото във вашето развитие. Не изпускайте нито за миг крайната цел - развитието на самия себе си, осъществяването на висшия Аз във вас и още по-високо - в единството на всичко.

http://wicca.hit.bg/BOOK/yoga/kak_se_razvivat_psihichnite_sili.htm


Тагове:   как,   сили,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivesa - Браво!Много хубава статия!
09.07.2010 09:21
Най-добрият учител е практиката.Основната цел за всеки съвременен човек трябва да е развитието на самия себе си.Разбира се, грижата за развитието на децата не може да се поеме от самите тях.Възрастните трябва да се погрижат.Поздрави!:)))
цитирай
2. taidzi - Благодаря Ви. Това са прости ист...
09.07.2010 11:43
Благодаря Ви . Това са прости истини, които почти всеки от нас знае, надявам се , че съм допринесъл за припомнянето им. Желая всичко най-добро .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1445278
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930