Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2022 09:46 - Проблемът с дефицита на суровини и стоки ще остане. Те нарочно сриват веригата за доставки
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 2741 Коментари: 0 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преводна статия на Брандън Смит: „Важно е хората да приемат факта, че тези кризи НЕ са резултат от глупост; зад тях стоят мотивите и целите на злодеи.“



Изпълнителният вицепрезидент на UPS заяви в едно наскорошно интервю за Bloomberg, че „регионализацията“ на веригата за доставки е от решаващо значение за икономическата стабилност, тъй като геополитическите конфликти се разширяват. Думата „регионализация“ е предимно кодова дума за описание на децентрализацията – концепция, в която представителят на UPS очевидно не искаше да се потопи надълбоко. Почти всеки търговски експерт и вътрешен човек на индустрията признава, че проблемите с веригата за доставки ще продължат да съществуват в обозримо бъдеще, а някои от тях започват да признават (по заобиколен начин), че локалните производствени и търговски модели са ключ към оцеляването.

Това е нещо, за което аз и много други независими икономисти говорим от десетилетие или повече. Глобалистката система на взаимозависимостите е бедствие, което чакаше да се случи. И сега то се случва.

Без децентрализиран добив на суровини, без местно производство, без стоки от местен произход, без местни храни и местни търговски мрежи не може да има истинска стабилност. Всичко, което е необходимо, за да се срине системата, са едно или две кризисни събития, а способността на икономиката да отговори на общественото търсене стагнира – свива се.

Системата не спира напълно, но бавно се срива и разгражда
Войната в Украйна беше удобно извинение за бъркотията във веригата за доставки през изминалите месеци, но всъщност тя започна много по-рано. От години фискалните стимули на централните банки и създаването на пари без покритие задействаха лавинообразна инфлация/стагфлация. Независимите икономисти предупреждавахме за нея.

Инфлацията на цените директно допринася за заниженото производство и за смущенията във веригата за доставки, защото цените за производителите постоянно нарастват. Също така надниците на работниците не могат да догонят скачащите цени, което кара много служители да напускат и да търсят работа на друго място, или пък да живеят на държавни помощи. Всичко това води до по-малко доставки, до забавяния в производството и дори допълнително увеличава цените.

Ние го предсказахме вярно, масмедиите сгрешиха (или лъгаха)
Пол Кругман е гостуващ автор на „Ню Йорк Таймс“, който беше заставен да признае, че греши за инфлацията, но се оправда, че „никой не можеше да я предвиди“. Това е същото, което „експертите“ на масмедиите говореха и за спукването на кредитния балон през 2008-ма. Това, че не можело да се предвиди, беше лъжа тогава, лъжа е и сега.

Мнозина виждахме какво се задава. Оповестявахме предупрежденията си години преди събитията. Но те не искаха да ни слушат и не искаха да бъдем чути.

Кругман е може би най-ужасният и най-надменен икономико-пропагандист в САЩ. Той със закъснение призна застрашителната инфлация и проблемите с веригата за доставки, след като през последните две години твърдеше, че те са „преходни“. Сега той разправя, че традиционно приетите показатели за рецесия вече „нямат значение“ и че нямало спад в производството. Колко пъти тоя тип ще се оказва невежа, а ще го оставят на работа?

Този вид дезинформация държи обществеността в неведение какво предстои да се случи. Може би това е заради глупостта и егото им, а може и да е умишлен опит да държат населението с притъпено съзнание (смятам, че е нарочно), но и в двата случая народът е изложен на голяма опасност, когато го залъгват с фалшивите официални версии за инфлацията и веригата за доставки. Колкото по-дълго карат хората да вярват, че бедствието просто ще изчезне от само себе си, толкова по-малко време ще им оставят да се подготвят.

Казано накратко, положението е следното:

Нещата само ще се влошават оттук нататък
Понякога ще се случва по-бавно. Може да стане и по-бързо. В зависимост от редица фактори.

Сега по-голямата част от света е съсредоточена в Тайван и постоянните заплахи на Китай да нападне. Широко отразеното в медиите посещение на Нанси Пелоси в островната нация (да, Китайска комунистическа партия, това е нация) беше странно предизвикателство, което очевидно целеше да усили напрежението между САЩ и Китай.

Защо Пелоси би го направила точно сега? Е, тя не го прави на своя глава и определено това не е по идея на Джо Байдън и неговата деменция. Тук ясно виждаме, че са намесени нечии други интереси.

САЩ доставят около 20% от търговските си стоки от Китай, както и голяма част от своите медицински консумативи. По-притеснителен обаче е почти пълният монопол на Китай върху редките метали, които са неразделна част от множество електронни компоненти. Освен това я има и върховната заплаха, че Китай може да „изхвърли“ трилиони в държавни ценни книжа на САЩ и така на практика да сложи край на долара като валута на световния резерв.

Това обаче не означава, че Китай е в цветущо финансово положение
Те също са на ръба на дългова криза, което за мен е указание, че наистина ще нападнат Тайван. Вероятно – и други области, които ще са средството да разширят границите си и да имат пълен контрол над ресурсите си.

Комунистическата партия има да изхранва и удържа милиард хора, така че изкушението за военно завоевание е голямо. Ако го направят, това ще бъде скоро – през следващите няколко месеца, когато времето в Тайванския проток е оптимално за военноморски операции.

Кризата с веригата за доставки ще се утежни през зимата,
защото стагфлацията продължава. Ценовата инфлация ще остане висока. Днес САЩ наистина официално са в рецесия. Две последователни понижения в прогнозите за БВП си Е рецесия и това е факт, който никой не може да промени, включително Джо Байдън, Пол Кругман или Уикипедия. Тези хора са тотално откъснати от реалността. Системата се разпада, а определени хора имат голяма полза от това.

Един регионален конфликт с Китай в комбинация с войната в Украйна ще бъде идеалният параван за силите, дирижиращи сриването на финансовата система и веригата за доставки. Те така или иначе ще се случат. Но когато масмедиите говорят за виновните и жертвите, те никога не споменават централните банки и политическата корупция, а дрънкат само за Русия и Китай.

Както съм отбелязвал и преди, планът за „Великото зануляване“ на Световния икономически форум (СИФ), Международния валутен фонд (МВФ), Банката за международни разплащания (BIS) и други глобалистки организации изисква продължителна дестабилизация на сега съществуващия ред. С други думи, те се нуждаят от контролирано разрушаване на определени носещи колони в икономиката.

На тях им трябва мащабно и привидно хаотично бедствие,
за да изплашат обществеността и да подлъжат хората да приемат новата колективистка и авторитарна система, каквато е „споделената икономика“ („няма да имате нищо и ще сте щастливи“).

Ще плашат хората, че ще загубят сигурността в доставките на ресурси и стоки и че всеки ден ще живеят в несигурност дали могат да получат необходимото за оцеляването си. Несигурност в такива мащаби ще доведе до призиви за взимане на непопулярни решения. А глобалистите само това чакат, за да предложат своите предварително планирани цели и да „спасят положението“.

В общи линии инфлацията и недостигът на ресурси и стоки води до изкуствен контрол на цените, до намеса на държавата в икономисването и дажбите, до държавни „помощи“ срещу условия (напр. универсален базов доход), а накрая – до национализация на цялото производство, както и до опити за конфискуване на продукти от хората, които са се подготвили навреме. Ще го наричат „разпределение на благата“. Може би не тази година, може би не следващата, но това се задава скоро.

Чуващите се от време на време корпоративни призиви за „регионализация“ (децентрализация) са твърде немощни и твърде закъснели, точно както повишенията на лихвените проценти на Федералния резерв са твърде недостатъчни и твърде закъснели. Всички го знаят и не им пука. Такива действия са предназначени само да изглежда така,

сякаш те се опитват да спасят системата, за да могат да отрекат главните си роли в кризата
Стагфлацията и дефицитът на ресурси и стоки заради закъсалите вериги за доставки ще се превърнат във всеобхватни проблеми на нашето време. Те ще станат термини, изричани всеки ден в домовете на хората у нас, а вероятно и по света. Това са опасностите, които свободните медии предсказвахме с големи подробности и навреме.

Тези неща НЕ са изненадващи. И има достатъчно институции, корпорации и държавни механизми, които можеха да вземат мерки, но те избраха да не го направят. Важно е хората да приемат факта, че тази криза НЕ е резултат от глупост; зад нея стоят мотиви и намерения на злодеи.

Автор: Брандън Смит

Превод: Иван Стаменов

Източник: Alt-market

https://www.otizvora.com/2022/08/14958/problemut-s-defitsita-na-surovini-i-stoki-sthe-ostane-te-narochno-srivat-verigata-za-dostavki/

 



Гласувай:
13



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 836452
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5498
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930