Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2011 08:33 - Матрица V – търсене на духа Том I - 6
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1757 Коментари: 2 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Приятелство и полярност

Приятелствата на Мрака са от типа “какво можеш да направиш за мен”.

Приятелствата на Светлинната страна са от типа “от каквото и да имаш нужда – аз съм насреща”. Дейвид Айк смята, че само фактът, че си тук, е достатъчен, за да трябва да поемеш отговорност за някой друг. Това не е вярно.

Когато се натъкнете на такъв тип човек, използвайте Закона за позволяването и ги оставете да жънат каквото са посели, НО едновременно с това се разграничете от ситуацията. Балансираните хора не влизат в такива ситуации. Ще помогнете на някого да са справи със своите предизвикателства само ако се разграничите от тях. Ако се грижите за хора, които очакват от вас да поемете отговорност за техните неща, това ще ви забави в СОБСТВЕНОТО ви развитие. Умейте да казвате “нямам нужда от тази вибрация днес”.

 

Промени във вас

Щом направите сериозни промени във възгледите си за живота на Земята, вашата аура променя своите вибрации. Това се забелязва от другите макар, че те не знаят защо. Просто някак вече като че ли не пасвате – и това наистина е така. Вие излизате от Играта, а те се потопяват още по-дълбоко в нея.

 

Макар, че кръвта е по-гъста от водата, духът е по-силен от кръвта – вие НЕ сте своето тяло.

Щом достигнете определено ниво, макар, че може да ви липсва компанията на онези, с които вече не си пасвате, усещането ви не е емоционално и свързвано с чувство за загуба. То е по –скоро от типа “е, това не е добре, но трябва да правя това, което трябва да правя”. Винаги е по-добре да гледате напред, а не назад.

 

Емоции

Идеалният вариант е да контролирате своите емоции. Някои описват себе си като страстни и позволяват на емоциите да ги владеят, други – обратното. Помнете – това са полярностите.

Целта е да контролирате своите емоции и да ги използвате. В по-висшите реалии радост има. Страстта е нещо добро, но трябва да я контролирате вие.

Емоциите са нещо велико. Те са една от основните причини да се инкарнираме – за да се научим да използваме своите емоции. Майсторството идва само с инкарнационните преживявания. Ако струните на инструмента са твърде натегнати, ще се скъсат, ако са твърде хлабави – няма да свирят. Но обикновено е по-лесно да отричате емоциите си, отколкото да ги контролирате.

 

Емоционален огън

Става дума за използване на емоциите за предаване на концепции – това е нещо, което определено ще ви трябва в по-високите измерения. Емоциите са една от основните групи преживявания, които трябва да научим тук в трета плътност. Ние се учим, а емоциите ни контролират в ниските до средните напреднали нива. Преживявайки какво е да те контролират емоциите, ние научаваме много.

Емоцията на мрака – патриотизмът, в някои страни се насърчава, а в САЩ е направо епидемична. При нея господства мнението “на първо място съм аз и онова, което искам”.

Целта по отношение на емоциите, е да ги накарате да работят за вас. Това се оценява истински сред напредналите и се усъвършенства по време на Финалната инкарнация. Целта е да ги използвате без да им позволявате да ви контролират. Евентуално ще се научите да използвате емоциите както художника – четката и боите. Емоциите придават цвят и дълбочина на думите ви. Когато сте в астрала и нагоре, средство за комуникация са мисълта и цветовете на аурата. Щом сте усъвършенствали способността да оцветявате комуникацията си с емоциите, това е вече многоизмерна комуникация – това наричам аз емоционален огън. Способността да правите това ще ви трябва в измеренията над пето. Тя е от съществено значение за вашия напредък.

За да се издигнете над полярностите трябва да смесите двете полярности, за да постигнете баланс. Тогава започвате да забелязвате разликите в използването на емоциите от мрака и светлината. Това, че после вече не можете да се върнете отново в кутията на обществото, засилва чувството ви за самота.

 

 



Гласувай:
17



1. savremennik - Петте цвята заслепяват окото. П...
14.01.2011 08:39
Петте цвята заслепяват окото.
Петте тона оглушават ухото.
Петте вкуса притъпяват вкуса.
Гонитбата и преследването подлудяват ума.
Ценните неща отклоняват от пътя.

Ето защо мъдрецът се води от онова,
което чувствува, а не от онова, което вижда.
Той оставя онова и избира това.

Дао дъ Дзин
цитирай
2. taidzi - 1. savremennik
14.01.2011 08:45
Мъдро и проникновено за духовната ни същност . Благодаря за хубавото включване .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1444141
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930