Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2010 09:27 - Хипотеза за общото биомагнитно поле
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6782 Коментари: 18 Гласове:
37


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Б.Б. Кажински в книгата си "Биологичната радиовръзка" лансира предположението, че индуцираната от мозъка вълна, отразяваща действителния ход на протичащите в него процеси, "набира" енергия за сметка на цялата нервна система на организма, по която причина е в състояние да преодолее определено разстояние. Още по-рано през 1924 г. Аркадиев математически доказа, че е невъзможно предаването на възникналата в мозъка енергия в околната среда. Това задълго охлади страстите на привържениците-материалисти на телепатията. Фактите обаче продължаваха да се натрупват и доведоха до излизането на книгата на Кажински. Дори в този случай остава съмнението, че само собствената енергия, излъчвана от даден организъм, може да преодолява разстояния от десетки хиляди километри и при това да оказва определено влияние върху организма или мозъка на друго същество. Но фактите показват, че разстоянието практически не играе никаква роля. Колкото и да е странно понякога дори се наблюдава обратното влияние - пропорционално на разстоянието нараства яснотата на възприятието и степента на устойчивост на телепатичната връзка. Нека отбележим, че КВ , и УКВ, тъй като се разпространяват по права линия, биха образували "мъртва вълна". Но в действителността не наблюдаваме подобни явления. Изкривяването на земната повърхност по никакъв начин не се отразява върху разпространяването на "пси" вълната. Ето още едно противоречие - воден пласт с дебелина 10 см е непреодолима преграда за радиовълните, но перципиентът, намиращ се в подводница на 3000 мили от брега, приема изпратената до него телепагема. Опитите на Бехтерев, Леоптович, Кажински и Дуров показват, че се прекратява връзката щом в клетката на Фарадей се затваря отворът, а заземен метален обръч се оказва непреодолима преграда за вълните, излъчвани от индуктора. Но опитите на Л.Василев доказват, че нито клетката на Фарадей, нито заземен метал, нито оловото могат да бъдат препятствие за разпространението на "пси" вълната. Повечето парапсихолози смятат, че психически не може да се предаде абстрактно понятие. Но книгата на Кажински, както и опитите на Месинг по блестящ начин опровергават това мнение.

Показано бе, че вълната "пси" се разпространява и се отразява от огледални предмети така, както и светлината, че дължината на една вълна "пси" е равна на 1,8-2,1 мм. Нека не се чудим защо сред сериозните учени съществуват две противоположни мнения за природата на телепатията.

 
“ЛЕВИ”    
“ДЕСНИ”

1.   Телепатичните   връзки между   живите   същества   са напълно  обективно  явление, което подлежи на изучаване.    
1. Обективността на телепатичните явления е доста съмнителна.

2.   Материален носител на мисълта е електромагнитното излъчване на  организмите с дължина на вълната до 2 мм.    
2.  Дори ако съществува такава връзка, докато науката не открие съответното поле, което може да бъде регистрирано с точни прибори, вредни и безполезни са всякакви раз­говори на тази тема.

3. Телепатичните способности могат да бъдат развити, като се подчиняват на контрол от страна на съзнанието. На телепатията е съдено в бъдеще да играе ролята на трета сигнална система.    
3. Даже и да съществуват подобни явления, трябва да ги разглеждаме като нещо атавистично - рано или късно им е съдено напълно да замрат.

4. С помощта на мислено внушение от мозък към мозък могат да бъдат предавани не само усещания, но и думи, фрази, цифри и т.н.    
4. С помощта на мислено внушение могат да бъдат предавани само усещания, идващи от първа сигнална система, но не и от втората.

Още две мнения    
 

1. Всичко е от Бога и телепатията е нагледно доказателство за това. Светът е безкраен, неговият център е навсякъде и никъде, а човекът - слабо и “ограничено” същество, не е в състояние никога да постихне “абсолютния дух”...    
Телепатичните явления и тяхната същност са разположени извън пространството и времето, които възприемаме със своите органи и чувства. Нужни са други представи, други критерии за обективна оценка, за да се изяснят механизмите на тези явления.

2. Човекът, овладял закономерностите на телепатията, става Бог.    
 


 

Отправна точка на хипотезата е положението, че е забелязано действието на човешкия организъм върху потопени във физиологичен разтвор органи на живи същества. Всеки организъм, който получава от околната среда излишно количество прана, се стреми да я усвои с цел да я използва в бъдеще. Всеки жив организъм, независимо от степента му на организация, може да бъде разглеждан като "усилвателна ретранслационна станция", понеже процесът на усвояване на енергията протича с голяма скорост, а нейното получаване е съпроводено с усилване на физиологичните процеси и съответно с отделяне на необикновено големи количества енергия. Когато получава необикновено голямо количество прана организмът започва усилено да работи, спектърът на излъчване (според наблюденията на Кирлиан) се измества към синята част и сигналът за тази усилена работа може да бъде приет от още един, втори, трети или всички живи организми, намиращи се в радиуса на действие на излъчваната енергия. По този начин цялата биосфера в близост до излъчващото същество се възбужда. Тъй като нито един атом не може да се намира във възбудено състояние, получената прана ще бъде излъчвана по-нататък и нейната енергия ще расте пропорционално на разстоянието и плътността на биосферата. Следователно атмосферата засилва електрическите импулси, изпратени от индивида и пространството, и прави възможно практически неограниченото им разпространяване (в пределите на планетата). Нека М бъде ефирността на сигнала "на изхода" (в точката на перципиента), р - разстоянието между индуктора и перципиента на степен n, Р - плътността на биосферата, нарастваща в отсечката индуктор - перципиент в определена прогресия с показател к.

Тогава : М = рn х Рk

Може би обмяната на енергия става не във вид на токове с висока честота, а в някакъв вид все още неизвестна енергия и не в диапазона на КВ и УКВ. Това не е най-важното. Главното е, че всички без изключение живи същества на нашата планета са свързани чрез процесите на енергийна обмяна, че тези процеси са материални и в тях няма и не може да има нищо трансцендентално. Става ясно защо пълната "пси" вместо да се разпространява   по   права   линия   отива   в   космическото пространство и защо вместо да се отразява от йонизираните слоеве и да  образува  "мъртви зони" тя следва  кривата  на земната  повърхност, защо изчезващо малката  мощност на излъчване е в състояние да преодолее огромни разстояния, защо заземен обръч, поставен върху главата на индуктора, се оказва непреодолимо препятствие, защо вълната не може да проникне през стената на клетката на Фарадей, но прониква през воден слой с дебелина от много метри и през металните листове на корпуса на подводницата.

Вече говорихме за това, че наблюдаваме най-интензивно белтъкът да поглъща радиовълни, ако полетата на свободните електрони са строго ориентирани по силовите магнитни линии на външното поле, а полетата на нечифтосаните електрони, имащи само относителна свобода, са приблизително ориентирани по силовите линии. Подобна ориентация има решаващо значение за устойчивостта и сигурността на парапсихическите връзки. Кажински цитира такъв случай: към главата на хипнотик приближават магнит във форма на подкова, издържащ тежест от 1,6 кг, разположен така, че северният полюс да се намира от лявата му страна. На хипнотика се внушава образ на птица, който моментално изчезнал щом било променено положението на полюсите на магнита. Това е доказателство за необходимостта да бъде ориентирана дължината на оста, разделяща двете мозъчни полукълба, на изток, т.е. така, че северният полюс на планетата да се намира винаги от лявата страна. Запомнете — северният полюс на планетата само отляво!


Тагове:   поле,   общото,   хипотеза,


Гласувай:
37



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alexmunro - Светът е Възприятие!
27.10.2010 11:42
Светът е възприятие. Това твърдят и европейски философи и вайшнави и будисти на Изток.Възприятието е органична цялост (мехур). То съответства на позицията на събирателната точка на енергийното поле. Тази позиция определя кои от еманациите на енергийната вселена ще бъдат съживени в енергийния пашкул на съзнанието. И в зависимост от това пред нас изниква един или друг свят. Ако точката е стабилизирана, светът е устойчив, а ако блуждае, светът също блуждае. Така се получава и в човешките сънища.Всекидневното възприятие на хората ("тоналът", "първото внимание") е синхронизирано в едно общо съгласие. Всички хора един и същ, в основата си, сетивен свят.
цитирай
2. alexmunro - Светът на обикновения човек, на ...
27.10.2010 11:43
Светът на обикновения човек, на "тенала" или на "първото внимание" , е свят свързан с изключително устойчиво положение на събирателната точка (фокусиращата точка на възприятията), еднакво у всички "не-магьосници". Светът, които нашите очи виждат не е единствения, при това не е истинския свят. Истинският свят, непосредственото възприемане на енергийната същност на вселената ("нагуал"), лишен от описание се възприема от "второто" и "третото" внимания. Второто внимание, постижимо благодарение на преместването на събирателната точка в нова позиция, ни позволява да "видим". Това "виждане" е възприятие не на очите, а на цялото тяло. Човешките същества се "виждат" като светещи, подобни на яйца, огромни пашкули, в които блестят снопове енергийни нишки, а съзнанието се "вижда" като най- ярката ивица. Когато събирателната точка се придвижи във вътрешността на сияйното тяло в определена уникална позиция, магьосника може да възприеме "излъчванията на Орела" с третото внимание.Когато събирателната точка се придвижи във вътрешността на сияйното тяло в тази вече спомената уникална позиция, магьосникът може да възприеме "излъчванията на Орела" с третото внимание.В изключителни състояния древните са видяли "Орела" като огромно космическо Нещо, което "еманира", излъчва линиите на света и дарява съзнанието. При смъртта към него се възвръщат отделните съзнания, прилични на малки светлинки, които "Орелът" поглъща.
цитирай
3. taidzi - 2. alexmunro
27.10.2010 11:46
Добрият стар Кастанеда . Много мъдрост е събрал в книгата си и съм благодарен, че я припомни в този момент !
цитирай
4. strannica - :)
27.10.2010 12:15
Поздравления за поста!

"Човекът, овладял закономерностите на телепатията, става Бог."

Малко не съм съгласна. Само овладяване на телепатията ли те прави Бог?
А владеещ телепатията - и със зло сърце и зли помисли, жадуващ разрушение и хаос? Тогава думичката май не е "Бог", а съвсем друга :)
цитирай
5. taidzi - 4. strannica
27.10.2010 12:22
Критиката се приема, защото е добронамерена . Ще дам мои уточнения по нея : не само телепатичните способности те правят Бог , това е само една част от общото познание, необходимо за тази цел .
Имаш право, че не всички, развили телепатичните способности са добронамерени . В текста се визира само етзи, които имат стремеж да ползват телепатията в услуга на другите , а не за да ги контролират . Това е истинското божествено , останалото е като ракова клетка в организма на Вселената .
цитирай
6. savremennik - Според материалната наука ако х...
27.10.2010 12:29
Според материалната наука ако хората нямат непосредствен контакт помежду си, то не са възможни никакви връзки. Окултистите обаче знаят, че съществуват и други сетива извън известните на науката. Петте сетива имат съответни астрални двойници, чрез които в астралната област човек може да вижда, чува, вкусва, мирише, и дори да осезава без употребата на физическите органи. Нещо повече - той притежава шесто чувство, което може да приема мисли от други умове на големи разстояния.
цитирай
7. taidzi - 6. savremennik
27.10.2010 12:37
От коментара се вижда, че имаш сериозен интерес и знания за телепатията . Тя е получаване, съзнателно или не, на трептения или мисли от дадено лице, изпратени, съзнателно или не, от ума на друго лице. Мисловните вълни се различават по своята интензивност и сила. Целенасоченото получаване или изпращане, или съсредоточаването от страна на двамата увеличава силата на връзката, както и точността, и яснотата на получаваните мисли
цитирай
8. анонимен - Запада нарича аурата биомагнитно ...
27.10.2010 13:59
Запада нарича аурата биомагнитно поле
цитирай
9. taidzi - Запада нарича аурата биомагнитно ...
27.10.2010 14:09
анонимен написа:
Запада нарича аурата биомагнитно поле

Ако си прочел внимателно статията - понятието е по-всеобхватно .
цитирай
10. ivesa - Идеята за съществуването на психоните е стара психологическа идея...
27.10.2010 18:49
Ще дойде ден,когато човечеството изобщо няма да се съмнява в съществуването на телепатията.Поздрави!:)))
цитирай
11. taidzi - Ще дойде ден, когато човечеството ...
27.10.2010 19:19
ivesa написа:
Ще дойде ден,когато човечеството изобщо няма да се съмнява в съществуването на телепатията.Поздрави!:)))

Самото дискутиране на темата е знак за близостта на момента . Да си пожелаем да дойде по-бързо :)
цитирай
12. ivesa - taidzi,за някои хора моментът вече е...
28.10.2010 18:01
дошъл.За повечето хора още съществуват съмнения.Поздрави!:)))
цитирай
13. amrita - Без да съм почитател на физиката
29.10.2010 01:50
и всякога, опитвайки се дам лесно достъпни за възприятие определения на идеите си ще кажа, че съм сигурнаа в съществуването на телепатията. Защо? Мисълта в крайна сметка е насочена енергия, нали? Щом мога да насоча тази мисъл до премахването на физическа болка от организма си и укрепването функциите на органите си, защо да не мога да я насоча другаде. И ако това другаде възприема този поток, както вчера вечерта го възприеха бъбреците ми и разбраха какво трябва да свършат, че да се почувстват по-добре (и те и аз ;))Защо това да не може да се случи с чужди бъбреци. И е доказано, че може. Е каква е преградата да се случи от мозък в мозък? След като предаваме усещания на далечни разстояния, нищо не ни спира да предаваме мисли, нищо не би спряло мозъкът да възприеме тези мисли и да върне отговор. Няма ограничения в еволюцията, просто няма!
А относно изполването на телепатията за користни цели - това не може да се случи. Защото, за да еволюираш до онзи момент, в който ще можеш съвсем спокойно да предаваш мисли на разстояние, то определено ще си минаал през един дълъг, съзнателен процес на себепознание, промяна на светогледите, изчистване на негативната енегрия от организма си и зареждане с Любов, което зареждане също е станало съзнателно (като дишането, да речем, какво правим изхвърляме въглероден диоксид, за да поемем кислород) Така е и с приемането на положителната енергия, която просто не мога да спра да наричам Любов. Изхрърляме всичко рушащо от себе си, постоянно, издишване го, за да можем да поемем Любов. (Всички отговори са в телата ни, те не са ни дадени случайно)
Който овладее телепатията не би могъл да е користен. Който овладее телепатията наистина ще е Бог, защото просто е успял най-сетне да се припознае напълно със собствения си дух.
Благодаря за темата, тайджи! Е? Ще можем ли? Аз съм сигурна, че искам да опитам :)
цитирай
14. taidzi - 13. amrita
29.10.2010 17:29
Благодарност за искреното изявление Ами . С такава настройка и увереност в себе си смятам , че си готова за опити . Не се отчайвай при временни несполуки , аз също ще помагам с каквото мога .
Приятелски те прегръщам
цитирай
15. amrita - Не съм готова.
29.10.2010 18:08
Сега си прочиствам чакрите. Работя още с първите три, но усещам голям напредък. Знаеш ли (изпитвал си го, сигурна съм) как духа ти ликува, когато в един миг успее да премине към следващо ниво... Някак, не мога да спра да се усмихвам. Не мисля, просто се радвам на мислите, които пристигат. Постоянно се усещам свързана със света. Сякаш...усещането е подобно на това, когато се разхождаш в гората и просто ходиш, без мисъл, без емоция, без да си ти...случвало ли ти се е. Тогава се чувстваш като дърво, просто си ти и си просто дърво. Да не с отплесам. Сега прочиствам тялото си от всякакви токсини и не зная защо но съм си наумила, че мога да накарам мозъка си да работи, използвайки повече от оова, което ползва в момента. Напоследък се наблюдавам как съм започнала да смятам на ум изключително вярно.
Всичко е постижимо, приятелю! Еволюцията не би следвало да има горна граница.
цитирай
16. taidzi - Чудесни новини, тази ти работа с ...
29.10.2010 18:13
Чудесни новини , тази ти работа с чакрите непременно ще те доведе до космичното усещане :) Минах през тези етапи , сега ти ми ги припомни - много е хубаво ! Ти ще успееш
цитирай
17. анонимен - ХОЛОГРАМА
19.09.2012 21:51
Дам .. хубава тема ;)
Напоследък сред целият този колосален обмен на нформция ..., открития .. и т.н. човек може да си сътвори, каквото, както и колкото иска ;)
Според мен всико е напълно възможно и за всеки реално, стига да е открил правилния начин ( ъгъла на лазера ;) ) за постигането на целта си. По темата аз мога да добавя може би малко по-различни насоки - едни открития около които сякаш не се шуми толкова или аз не съм го доловила. Ще опитам да преразкажа набързо по памет една статия, която прочетох днес, а и попаднах на вашият блог сега и тази тема ме заинтригува. ;) Точните факти и т.н. не мога да предам, но в интерет могат да се намерят и който го интересуват подробности и конкретика - да си ги набави, а аз споделям разбраното от мен и начина, по който аз си навързвам за себе си нещата.
Единият от първооткривателите е ученика на Айнщайн – Бом, а другият ( не помня имена )мисля че бе психолог. Уникалното е, че и двамата независимо един от друг достигат до едно и също откритие обясняващо телепатията в случая и не само нея.
Вселената се разглежда като огромна холограма, но не само визуално празен образ.
Мозъкът възприема реалността, чрез интерпретиране на честоти подадени ни като филм/ сензитивност, от едно по-друго измерение ( от цялото ). Всичко е вълни и честоти и мозъка е този, който ги превръща в реалност, която ние възприемаме. Самите ние сме холограма ;) И реални и илюзия, а информацията за първото/цялото/общото - се съдържа във всяка частица, във всичко и при определени обстоятелства тези разделени частици се държат като едно цяло. При разделяне на образ от холографска фотоплака и осветяването на някоя от частите с лазер под определен ъгъл – всяка част дава цялостта на пърия - целия образ ( при нормалните фотоси не е така ).
цитирай
18. анонимен - Продължение ...
19.09.2012 21:57
Та ... в общи линии на тази основа мозъка е холограма и спомените са във всяка негова част. По тази логика и информацията за цялото е във всяка негова част. Променяйки ъгъла на лазерите могат да се запишат различни образи върху холографската фотоплака и няма загуба на информация, а само необходимият ъгъл на лазера, за да се види желаното ( начина, по който работят мистици, окултисти, ясновидци и т.н. ). Има един първичен вид на това единство, от което излиза всичко останало по същия начин и на нашия свят. Вселената и всичко/всички сме едно цяло и не можем да сме реални или нереални .., нито разделени, а всяка частица е уникална и носи своя заряд. Затова и всички вярвания, религии и т.н. тълкувания винаги изхождат от това общо цяло. Всичко е в непрекъснат обмен и в зависмост възможностите ( ъгъла на лазера да речем ) кореспондира осъзнато или не с останалите части, с цялото. Така е възможно всичко, което пожелаем и телепатията – вероятно неосъзнато я прилагат много хора и не само.
Така и така се вкарах в размисли на тема холограми ... ще е необходимо да си отделя време и да поразгледам за себе си случая с холограмата появяваща се в Странджа на определено място и време – подсетих се ;)
Радвам се, че има такъв блог и на чудаците тук пожелавам да не спират да търсят ;)
Между др. този блог ми се струва, че съм го засичала на подобни теми и преди ..., но все не ми оставаше време да реагирам ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1441587
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031