Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2010 08:00 - Анахата чакра
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2201 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Aнахата чакра е свързана с Психичното или Ментално тяло – Манас шарир.

Визуализира се в зелен цвят.

Намира се в областта на сърцето.

Проявява се чрез тимуса. Управлява сърцето, кръвта и кръвообращението, имунната и ендокринната система. Санскритската дума – “анахата” – означава, “това, което винаги е ново, това, което само се поддържа”. Това е чакрата, чрез която се влюбваме и се научаваме да приемаме и да даваме любов. Ние определяме личността си чрез сърдечната чакра, тя се смята за същността на душата. Когато се влюбим, ние се придвижваме от сърдечната чакра, надолу към третата чакра – слънчевия сплит, там емоционално се интегрираме, след това се придвижваме към втората чакра, половата, която се мотивира от любовта и накрая се насочваме към първата чакра, чакрата корен, която ни помага да се установим и да се “заземим” с този човек. По време на медитация в този център, когато си представяме зеления цвят ние го стимулираме да се направлява правилно чувството на любов, то ни съдейства за хармонизирането на имунната система. Излъчването на любов от този център може да лекува цялото тяло. Медитацията върху тази чакра помага на човек да се научи да обича първо себе си и по този начин и любовта към другите хора възниква много по-лесно. Нашата вътрешна сигурност, създава сигурност и у другите.

Четвъртата чакра е чакрата на сърцето. В нея обитава нашият Дух, нашето истинско Себе, което е чисто и незасегнато от нищо, като блестящ диамант, скрит вътре в нас и наблюдаващ нашите действия.

След Себереализацията вниманието ни за пръв път се свързва с нашия Дух и ние постепенно осъзнаваме това. Себереализация е себеосъзнаване или осъзнаване на истинската ни същност, т.е. на нашия Дух. Ние се отърсваме от фалшивото отъждествяване с нашето его и обусловеностите, натрупани при миналите ни преживявания. Започваме да се идентифицираме единствено с истинската си същност.
На физическо ниво тази чакра се грижи за сърцето и белите дробове. Ако тя бъде сериозно блокирана, можем да развием астма или различни сърдечни заболявания. Именно от сърцето идват обичта и състраданието. Това е чакрата, която ни дава и чувство за отговорност и чистота в отношението ни към другите. Централната сърдечната чакра ни дава сигурност и увереност. Всички наши притеснения, съмнения и страхове биват премахнати, когато сърдечната чакра е напълно озарена от Кундалини.

Основни функции на четвъртата чакра: любов; състрадание; имунитет; сърдечна дейност, функциите на белия дроб и бронхите.

Свързани органи: сърцето и белите дробове.

Свързани жлези: тимусът.

Основен съответстващ нервен център: сърдечният сплит.


Тагове:   чакра,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - Особено важна е тимусната жлеза,
22.10.2010 08:08
тъй като е свързана с имунитета. Когато човек боледува често, това означава, че е отслабнала деиността на тази чакра. Хубави и важни неща има при теб! Хубав и свштъл ден! :)))))))
цитирай
2. taidzi - 1. bven
22.10.2010 08:13
Преди малко видях и други постинги за същата чакра . Все пак не е излишно да си припомняме за тези знания - те са фундаментални , bven. Светъл и изпълнен с хармония да бъде и твоя ден .
цитирай
3. bven - На 3: За чакрите има много написано, но малко хора знаят какво да правят!
22.10.2010 13:40
Нека се научат! :)))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1441731
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031