Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2010 07:51 - Регулиране на обмяната на веществата и поставянето й под контрола на съзнанието
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2481 Коментари: 5 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Хранителните вещества постъпват най-напред там, където са нужни. Централната нервна система разширява кръвоносните съдове, водещи към органите, изпратили сигнал за болка. По принципа на най-малкото съпротивление кръвта се устремява нататък. Когато се получи сигнал за болка в ЦНС възникват доста ясни представи за:

- месторазположението на органа в организма,

-  връзката му с най-близките органи и тъкани,

-  степента на опасност, заплашваща целия организъм при евентуално излизане от строя на даден орган,

- характера на болковия сигнал,

-  причините за нарушението,

- възможните последици от това нарушение и така нататък. Благодарение на абстрактното мислене и съзнанието човекът притежава потенциалната способност с помощта на представи да управлява без изключение всички жизнени процеси, протичащи в неговия организъм. Достатъчно е да си представим лимон, за да започне отделяне на слюнка.

Направете следния опит. Легнете по гръб, затворете очи и сложете ръка върху гърдите си, така че да усещате пулсациите на сърцето. Ако в стаята е студено, отвийте голите си крака и изчакайте докато получите сигнал, че краката ви изстиват. Опитайте се да мислите, че ще трябва да потърпите още съвсем малко и краката ви ще се затоплят. После мислено си представете, че се взирате в безбрежната далечина на спокойно море (или безоблачно небе). За известно време задръжте в съзнанието си тези образи, докато не усетите спокойния, сравнително бавен ритъм на сърдечните удари. Когато успеете да фиксирате със съзнанието си този ритъм, си представете, че някой ви гони с намерение да ви набие. Вие бягате, като цялата сила на вашия организъм е вложена в работата на краката ви. Тичате бързо, още по-бързо!

Оказва се, че при пълно отсъствие на обективни външни дразнители и движения на тялото, силата на въображението е в състояние да регулира скоростта на съкращаване на сърдечните мускули. А управляването на притока на кръвта е именно регулиране на обмяната на веществата или поне на една от нейните страни -асимилацията. Достатъчно е да си представим, че някой мускул работи напрегнато и към него с хранителни вещества се устремява кръвта. Мускулът укрепва без всякакви физически упражнения. Мускулът ще се напряга независимо от нашата воля. Получава се любопитна картина - ръцете, които винаги са се подчинявали на волята ви, изведнъж престават да го правят, а сърцето, което винаги е действало "от само себе си", започва да признава вашата власт и да действа според изкуствено предизвиканите представи.


Тагове:   обмяната,


Гласувай:
13



1. karambol5 - Интересното е, че това с тичането ...
07.10.2010 08:53
Интересното е ,че това с тичането действа :) Но не мога да си представя ,че някой ме гони ,за да ме набие ;)
Просто си връщам спомените от моментите ,в които съм тичал рано сутрин по плажа .Сега не мога да го правя по ред прични ,но има ефект от визуализацията ;)
цитирай
2. ferdi - :)
07.10.2010 09:04
Аз пък се сещам за случаи, когато цяла нощ сънувам че плувам или бягам и сутринта се събуждам с доста сериозна мускулна треска - без предния ден да има причини за такава :) Това е наистина доста хубаво обяснение на процеса, който явно се получава.
цитирай
3. taidzi - 1. karambol5
07.10.2010 09:06
Добре се ориентираш - визуализацията в комплект с въображението може да даде много добри резултати .
цитирай
4. taidzi - 2. ferdi
07.10.2010 09:08
Най-доброто обяснение винаги идва от наши собствени преживелици и твоя случай категорично го доказва. Хубав ден ти пожелавам :)
цитирай
5. zinka34 - Благодаря за интересната стати...
08.10.2010 06:24
Благодаря за интересната статия!
Всичко се постига с постоянство и позитивно мислене.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1444519
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930