Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2010 10:14 - Животът като обмяна на енергия
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2471 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Досега разглеждаме живота като обмяна на веществата. Но тези процеси се нуждаят от определено количество енергия. Значително количество енергия е необходимо и за други, не по-маловажни цели.

1. За получаване на информация от околната среда, за нейното транспортиране до ума, за обработването й, за вземане на решения.

2. За получаване на информация относно състоянието на организма, за регулиране на жизнените процеси в съответствие с обстановката във външната среда.

3. За осигуряване процесите на мислене.

4. За осигуряване и регулиране на енергията.

5. За създаване на резерви от вещества и енергия. Налага се нашето разбиране за живота като за обмяна на веществата да бъде заменено с по-широко понятие -обмяна на материя, една от формите за съществуване на която е енергията. Телепатичните видения са възможни именно благодарение на тази форма на материята - енергията на полето. Какво представлява тя? За своята нормална жизнена дейност организмът се нуждае от доста богато меню на енергии - от инфрачервените до ултравиолетовите вълни. Определени видове енергия дават тласък за развитието на един или друг процес, други съпровождат процесите като катализатор, трети осигуряват тяхното протичане, четвърти ги спират в нужния момент и т.н. Видовете енергия, от които ние познаваме само три - елекромагнитно, гравитационно и ядрено поле, са безкрайно много. Нито електромагнитното, нито гравитационното, нито ядреното поле могат да издържат изпита за високото звание - носител на полето "пси". От гледна точка на жизнените интереси, всички видове енергия могат да бъдат разделени на три групи.

Видове, които не могат да бъдат използвани от живите същества и безпрепятствено се пропускат през организма, през веществото, без да взаимодействат с него. Например енергията на неутриното.

Видове, които могат да окажат върху организма гибелно въздействие. Биосферата на Земята е защитена от тях с магнитни капани. Освен това организмът частично изработва в себе си самостоятелни защитни приспособления срещу тях (първични космически лъчи, твърдо ултравиолетово лъчение, повишаване на естествения радиационен фон и др.).

Видове, които са необходими на организма и се използват от него за по-нататъшното му развитие.
 


Тагове:   обмяна,


Гласувай:
11



1. karambol5 - Изключително интересна за мен т...
29.09.2010 10:23
Изключително интересна за мен тема . Хората на Земята старадат масово от енергиен дефицит. Това е следствие на неправилен начин на живот ,неправилно хранене ,обездвижване / а когато има движение ,то е погрешно насочено /
Благодаря !
цитирай
2. taidzi - 1. karambol5
29.09.2010 10:27
Точно си осъзнал причините за положението . Най-доброто е, че имаме информация за тях . Остава ни да я използваме и претворим в ежедневието .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1444678
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930