Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2010 18:21 - Матрицата 5 - 16
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3437 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Oценка на индивидуалния напредък

Необходимо е да оцените своя напредък реалистично. На даден етап от своето развитие сте били в точка Х. Участвали сте в неща на сцената, подготвена от вашия Висш Аз за текущата ви инкарнация. Били сте сериозно ангажирани в Играта и в множество дейности типични за средно-Напреднала инкарнация от типа на ходене на срещи, женитба, размножаване, изразяване на конформност (обикновено относно религията, очакванията на семейството и др.) и сте предпочитали съгласие с групата, вместо индивидуално експериментиране. Говорили сте и сте правили неща, които са били приемливи за вас по онова време.

След известно време и след някои преживявания, сте напреднали отвъд точка Х. Не знаете точно защо, знаете само, че сте се почувствали притеглени към „нещо повече” от онова, което точка Х ви е предлагала. Разширили сте своите хоризонти, скъсали сте вериги от преживявания и ограничаващи огради. Започнали сте да осъзнавате неща, за които не сте имали представа, че ще имат значение за вас.

Този напредък винаги води до размисъл. Този, който сте днес, е различен от човека, който сте бил тогава. Но днешният може все още да се наслаждава на някои от дейностите, с които се е занимавал преди. Сега обаче вашето разбиране е различно. Какво да правите?

Преди всичко знайте, че именно за това става дума, когато се говори за напредък – за промяна и разширяване на съзнанието. Не трябва да оставяте предишния ви образ да пречи на настоящия. Мнозина се извиняват за онова, което са казали или направили при своя напредък. Но единственото валидно сравнение е да се сравнявате със самия себе си. Бъдете благодарен на напредъка, който сте направили. Да разпознаете този напредък е важно - да направите разлика между онова, което сте бил и това, което сте сега.

Ангажираните в Играта обичат да противопоставят вашия предишен образ с настоящия ви аз и търсят начини да ви убедят, че нещо не ви е в ред, например с въпроси от типа „Помниш ли как казваше, че ако нещо не може да се види и пипне значи не е реално?”

Сега обаче вие вече сте чели Монро и Матрицата и се чувствате много повече като духовно същество, отколкото да се идентифицирате с тялото си. Това обезсмисля ли нещата, които сте преживявали преди? Не! Вашият Висш Аз знае от какво имате нужда, за да напреднете и ще ви осигури всички прекрасни преживявания, които са ви необходими, за да стане това. Да, сегашният вие не е съгласен с някои неща от някогашния – дори само това вече показва напредък.

Второ – не се вторачвайте в това какво правят другите по техния път. Работете в посока на своя прогрес и преживявания. Съветите от друг са само съвети. Ако се опитват да ви ги наложат - това трябва да ви постави нащрек. Само вашият Висш Аз знае какво ви е необходимо. Пътят на едновременните инкарнации е път на индивидуалния напредък, а не на групата. Фразата „Бил съм там правил съм това” трябва да ви е непрекъснато в ума. Само манталитета на последователните се опитва да ви въвлече в груповия манталитет и съзнание.

Пазете се от хора, които са ви познавали като човека, който сте бил преди и използват това, за да ви върнат от сегашното ви положение към предишното. Как да отговорите на такива хора ли? Съгласете се с констатациите им, че сега си противоречите и им кажете,  че сега имате нова информация и различни преживявания и че сте разширили съзнанието си и в резултат гледните ви точки са се променили.  Както и това, че ако те не са съгласни с убежденията ви, но не ви пречат да се развивате, вие нямате нищо против.

Вашите преживявания са ви били необходими – за тогава. Сега знаете, че онова, което сте правили тогава, е било заблуда на Играта. За вас е много по-добре да сте го преживели, вместо само да се чели за него.

Това, което сте били преди, никога не бива да ви депресира или тревожи. Гледайте на него като на ценно преживяване, което ви обогатява. Промяната е голяма. Израствайте и се учете от това. Експериментирайте, разширявайте съзнанието си и се учете. Използвайте възможностите, които Играта ви предлага. Предстои финала.

 

Доказателства и събития по пътя

Когато бях в Аризона преди две седмици, за да се обучавам като шаман, винаги си носех за всеки случай фотоапарата в колата. Винаги, освен веднъж. И точно този път, докато отивахме към Седона, видяхме едно голямо НЛО, което летеше над пустинята посред бял ден. Спътникът ми каза „Карай след него”. Как не – през пустинята. Но спрях, за да го разгледаме.

В друг случай на път за работа видях друго НЛО, което приличаше на цигара без филтър и летеше бавно. Нямаше много други коли на пътя и като че ли останалите водачи не го забелязваха. Седмица по-късно видях същия тип НЛО отново. Оттогава си държа фотоапарата в колата, но повече не го видях.

Така и не ми се отдаде възможност да заснема това. На пръв поглед изглежда разстройващо – знаеш какво си видял. Искаш да споделиш какво си преживял, но кой иска да слуша за това без доказателства?

Ще има събития в живота ви, които ще бъдат като че ли предназначени само за вас и които няма да можете да докажете на другите, защото те са предназначени да повлияят на вас и на вашия път. Да не можете да споделите напълно това преживяване е част от самата случка.

Да, щеше да е невероятно да си носех фотоапарата в тези случаи, но не го носех. Обезсмисля ли се то от това, че не мога да го докажа? Не! Това може да е тест на вашето желание да се разширите отвъд границите на обществото и от границите, наложени от Играта. За да завършите, трябва да разширите своите хоризонти.

За мен лично няма значение дали някой иска да чете за моите преживявания и открития.

Играчите в Играта много обичат да апелират към „здравия разум” и към това, което „всеки знае” и да заемат позицията  „какво ще си помислят другите” , за да държат онези, които искат да разширят съзнанието си в редицата. Не се страхувайте да пробвате нови неща, които ВИЕ искате да преживеете. Когато преживеете нещо като среща с НЛО, бъдете благодарни на преживяването и на начина, по който е докоснало живота ви. Какво е означавало то за ВАС? Какви ментални ограничения/нови пътища са се появили в резултат от съответното събитие?

Личните доказателства винаги имат предимство пред онова, което Групата ВЯРВА, пред традициите и пред границите. Нищо не е по-удовлетворяващо за групата от това да привлече обратно към себе си някой, който има преживявания, които тя не одобрява. За мен да „пощипвам” групата е забавно.

Колкото повече напредвате, толкова повече ще имате преживявания предназначени само за вас и за вашия път. Не се притеснявайте за това, което не можете да докажете. Ако искате да го споделите с другите - направете го. Ако не им хареса – голяма работа. Това си е ВАШЕТО събитие. Записът от него вече е записан във вас и ще се пази винаги във вашия Висш Аз.

 

Страхове, съмнения и духовен напредък

Както и страха, съмненията са предназначени да контролират духа, който одухотворява физическото тяло. Съмненията са част от командната структура вложена в ДНК.

Когато извънземните генетици изключили някои от нишките на ДНК, те направили така, че физическото влияние да е силно и да може да контролира духа. Но за целта било прието, че духът е като при последователните инкарнации. Те не разбират пътя на едновременните инкарнации и не могат да напреднат отвъд нивото на средно-Напредналите. Следващите нива са наградата на онези, които са поели по пътя на едновременните инкарнации и са скочили в нищото въз основа само на вярата.

Когато вашият дух иска да разшири пси-способностите си, докосва спусък в командната структура на ДНК и се задействат пречки. Съмнението се появява, придружено от страха. Тялото ви умело се опитва да попречи на вашето любопитство и желание за експериментиране. Това се прави не само вътрешно от тялото, но се излъчва и SOS вибрация, която се улавя от другите физически тела, които не са били „покварени” от духа. В резултат вашето семейство, приятели и др. усещат, че във вас има нещо различно и се опитват да увеличат този страх и съмнения. Така Играта упражнява сериозен натиск върху търсещия. На ранните етапи на любопитството този номер минава. Само по себе си това също е преживяване, от което Висшия ви Аз се нуждае в напредналите нива. Инкарнираният дух иска да узнае повече за да изучи темите, свързани с пси-способностите в Напредналите нива.

Страховете се активират с мисли от типа „това може да е от дявола”, „това е лошо”, „опасно е”. Страхът действа по-успешно при ниските и средни нива на напредък. Той е първата реакция на тялото. При нивата отвъд тях страхът бива успешно овладяван от духа. Когато бъде преодолян страха пред неизвестното, се появява страх от провал. Той върви ръка за ръка със съмнението.

Познавате съмнението. Искате да изучавате астрология, таро, астрални пътувания и т.н. Съмнението ви казва: това е твърде трудно, твърде сложно, не е за теб, не си готов и т.н. Съмнението ви подхвърля каквото може, за да накара духа да се покори и да се върне в Играта.

Съмнението и страха са доста гласовити. Ниският астрал също има агенти в тялото. Те са съюзници с Последователно инкарниращите Висши Аз в работата им против Едновременно инкарниращите Висши Аз. Тези от ниския астрал могат да имитират съмненията и страховете, но винаги са по-застрашителни във връзка с тях. Междувременно вашият Висш Аз наблюдава и следи да не бъде отклонена инкарнацията от нейния път.

Съмнението и страховете могат да ви накарат да изхвърлите книгите, които са ви интересни и да се върнете към религиозния контрол или науката, които имат своите специалитети, предназначени да ви отклонят от развитието по пътя на Много Напредналите инкарнации.

На някакъв етап от развитието си ще отхвърлите този контрол – тогава съмнението и страхът ще сменят предавката и ще използват друга тактика. Онези, които искат да пътуват извън тялото си, те ще държат прикрепени към тялото им. Ако се съмнявате, че можете да го направите ИЛИ се страхувате какво ще стане ако го направите, значи духът ви ще остане в тялото. Но ако в плана на вашия Висш Аз за тази инкарнация влизат астралните пътешествия, духът ще преодолее защитите на тялото и ще напредне.

Обичайният въпрос е „на кой етап от пътя се намирам”. Самият факт, че се замисляте за това показва, че сте ангажирани в борба с командната структура на своето ДНК и че вашият дух застрашава идентифицирането ви с тялото. В противен случай ще се борите със съмнения и страхове. Тях ще ги има чак докато стигнете до нивото на Събудена Финална Инкарнация. Това е част от Играта. Не можете да преодолеете на 100% контрола на тялото докато сте ВЪВ Играта, а когато успеете на 100% - вие сте финалист на Играта и вашата Събудена Финална Инкарнация има достъп до Времевата Връзка. Докато сте инкарнирани можете само да подтискате тези съмнения/страхове дотолкова, че да не ви пречат при вашите типични за  Много Напредналите духовни или свързани с преживяванията дела.

Никой не може да каже дали в настоящата си инкарнация ще извършите астрално пътешествие (посочвам го само като пример) или не. Само ВАШИЯТ Висш Аз знае това. Поначало далеч по-маловажно е дали ще правите астрални пътешествия – най-важното е да успеете да подтиснете своите страхове и съмнения, които са в състояние да ви отровят при преследването на вашите цели. Помнете – всичките ви инкарнации напреднват едновременно. Останалите от тях ви помагат така, както и вие на тях. Всичко, което постигнете, подпомага инкарнацията, която е следваща в инкарнационния план за напредък на вашия висш Аз.

Но докато сте заети с борби и конфликти със съмненията и страховете си, вашият висш Аз внимателно ще подреди нещата така, че духът да бъде подпомогнат от предоставили се възможности (врати) по вашия път. Тези отворили се врати ще ви отведат там, където ще получите подкрепа в своите духовни усилия и в опитите си да скъсате с идентифицирането с тялото. Първоначално това може да стане с увод в някоя книга, или лекция, която да посетите, или записване в някакъв курс, или дори запознанство с лице, което да ви осигури  онова, от което има нужда вашата инкарнация на текущия етап от развитието ви. Щом приемете поканата, ще възникнат нови обстоятелства около вас. Нови хора ще навлязат в живота ви, енергиите започват да се променят и дори повече.

Това ще ви доведе до разклонението по пътя – идентифицирането с тялото крещи за контрол над вас. Духът – още повече. Мнозина правят крачка напред и след това се връщат назад. Други продължават да се придвижват напред. Вие сте там, където сте ВИЕ. Не се грижете за това къде са другите. Това е задръжка на Последователните инкарнации, която цели напредък само общо, като планета. По което и от разклоненията на пътя да тръгнете – това има последици. Тук има много материал за размисъл, който да ви подтикне към това да си задавате въпроси. Това е добре.

Превод Еми Манолова




Тагове:   Матрицата,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. universalnite000 - Много, даже прекалено много истини ...
15.09.2010 18:42
Много, даже прекалено много истини има в тази част на книгата ! Например за внушените страхове от астралните пътувания ... Всъщност придобиването на опитност извън тялото е важно за разширението на кръгозора ;) И още колко неща покрай това ...
цитирай
2. monaliza121 - Много интересно
15.09.2010 18:50
Всеки има свой път на познание. Това застъпва и Херман Хесе в Книгата "Сидхарта".
Моят път не е твоя път. Движението в група отклонява човека от неговия истински път на познание и напредък.
Благодаря.
цитирай
3. galatceq - Шаблонизацията и фабричното ми...
15.09.2010 18:57
Шаблонизацията и фабричното мислене са комфортна зона за тези последователни инкарнации явно ! Мерси за подробното инфо :)
цитирай
4. taidzi - 1. universalnite000
15.09.2010 19:00
По скромната ми преценка си на прав път , стига да не се пречупиш някъде по него. Успех в Играта, Нео .
цитирай
5. taidzi - 2. monaliza121
15.09.2010 19:03
Добър анализ . Благодаря за интереса и също успех в следващите етапи .
цитирай
6. taidzi - 3. galatceq
15.09.2010 19:04
В духа на твоето мнение - знаейки го, трябва да го избягваме с цел нашето развитие и финализиране на инкарнацията .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1444031
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930