Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 16:31 - Матрицата 5 - 4.
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2223 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Фразата „Животът е свещен” и идентифицирането с тялото

13.6.2003

Казват „Животът е свещен” – откъде произлиза това мислене, свързано с идентифицирането с тялото? Чували сме фразата от Светлите. Това е една от техните мантри. Всъщност, няма нищо „свещено” във връзка с живота – животът е средство за Висшия Аз, чрез което той да участва в Играта – ни повече ни по-малко. Даже Висшите Аз не се считат за свещени – тогава откъде е тази фраза?

В миналото след МНОЖЕСТВО опити, извънземните генетици създали от тогавашните земни хора днешните хора и вложили в телата им ДНК командите, които според тях щели да послужат най-добре на техните цели да си създадат роби. Една от веригите от преживявания, които вече сме обсъждали, е „Животът е свещен”. Тя съществува с цел да ни попречи да узнаем кои наистина сме.

Защо тези генетици са направили това? Защото земните хора били създадени от техните „богове”, за да разработват планетата за тях И да им служат за храна, когато това е необходимо. Откакто земните хора са собственост за извънземните, те се превръщат в резервирани за тях. Оттук и фразата „свещени за извънземните”. Основният довод на Орион на срещите на галактическия съвет е: „ние създадохме човеците”. Идеята е, че ако се месите в собствеността на Орион, вие ги предизвиквате – все едно да убиете елен в кралската гора и да трябва да преодолеете последиците от това. След това чувате, че „Бог ще ви накаже” и че това е грях. Превод: извънземният господар ще ви даде да се разберете, задето не му се подчинявате.

Мантрата „животът е свещен” напомня за и усилва веригата от преживявания. Въпреки това земните хора се бият и прилагат насилие към тази верига от преживявания. Американското правителство говори много за свобода, но не би се поколебало да убие хиляди, за да наложи със сила своите вярвания на света. Орион също не биха се поколебали да убиват - независимо по каква причина.

Често по телевизията слушате за убити жени и деца – рядко за убити мъже (друг начин на Орион да изтъкват превъзходството на жените). Всъщност смъртта на КАКВОТО И ДА БИЛО е просто още едно преживяване. Хората умират, биват взривявани или премахвани по друг начин – е, и? Висшите Аз нямат ограничения относно броя на инкарнациите. Има Висши Аз, които искат различни видове смърт И този тип действия е един от начините, по които те си осигуряват това. Целият рев и хлипане се свеждат до смъртта на тялото и до това, че имаш само един живот КАТО тази личност. Няма значение какво иска тялото. Без Висшия Аз тази черупка изобщо не би била одухотворена. Когато Висшият Аз напусне, то умира, но ВСИЧКИ преживявания, спечелени в тази черупка ще живеят вечно, ЗАРАДИ Висшия Аз.

Ако тези, които хленчат и плачат, защото „животът е свещен”, наистина вярваха в това, нямаше да има войни, понеже никой земен никога не би наранил друг земен човек, тъй като всички сме свещени. Как не!

Ако сте засегнати от този сегмент, това е защото вградените в тялото ви команди реагират на информацията в него. Ако духът ви не е достатъчно Напреднал, ще следвате тялото. Случвало се е да казвам на хора, че в някакъв момент може да се наложи да ходим сред мъртви тела. АХВАНЕ! Как можеш да говориш такива неща! Ето ТОВА е реакция на човек, който се идентифицира с тялото си и се страхува от неговата смърт.

Тази тема за мен е интересна, но тя кара много хора да се страхуват в различна степен – проверете къде сте вие.

Лични учители

17.6. 2003

Златното издание на Матрицата 5 е написано за Много Напреднали инкарнации – от тези, които са под нивата на Напредналите не се очаква да я разбират. Това не пречи на мнозина да си мислят, че казаното не се отнася до тях. Има хора, които наистина имат нужда от лични учители. Те са онези, които питат „как да си намеря учител?” Щом ви се налага да ми задавате такива въпроси, значи не сте готови за Матрицата 5. Тези хора почти винаги са и привърженици на Светлите.

Въпросите, на които бих отговарял, са свързани с Матрицата 5, а не с такива, които са свързани с личните ви преживявания – например „защо не мога да си изляза от тялото”? или „защо това се случва на мен?”. Личните преживявания изискват лични учители – аз не съм такъв.

Всеки, който настоява да получи отговори от подобен род, демонстрира, че не разбира написаното в Матрицата 5. Ако ми изпращате подобни въпроси, рискувате да блокирам вашия и-мейл адрес. Има много лични учители - както от Светлите, така и от Тъмните, но вие трябва да преминете и през двата вида, преди да ги надраснете. Аз съм имал двама Светли и двама Тъмни учители и ще ви кажа едно – тъмните не излизат напред и не казват „ние сме вълци в овчи кожи”. Те не изглеждат като Тъмни – изглеждат като СВЕТЛИ! Това е природата на Тъмните – носят много различни преживявания и гледни точки.

От мястото, на което съм сега, няма да уча никого на тези нива. Не можете просто да пропуснете гимназията и да попаднете направо в колеж. Досега съм се срещнал лично само с двама читатели на Матрицата 5 – те са на Много Напреднали нива. И двама са мъже и искаха по-скоро да споделят преживяванията си, а не да ме питат за това или онова – поканих ги да ми гостуват един уикенд. Средно-Напредналите учители са онези, които дават консултации срещу пари или под формата на бартер и които си определят хонорара. Много Напредналите, които трябва да правят това, си разменят това, което всеки от тях може да предложи. Те са над средно-Напредналите нива на новаците. Висшите Аз си разменят впечатления и знания – така става на висшите нива. Така става при Много Напредналите, Събудените Финални Инкарнации (които знаят, че са на път да завършат Играта).

Ако решите да ми пишете, припомнете си този сегмент. Да имате въпрос, свързан с Матрицата 5, е едно, да искате да ми кажете нещо – добре, но не очаквайте да давам оценка на преживяванията ви. ТОВА е работа за вашия личен учител. Ако искате да се срещнете с други читатели на Матрицата 5, това означава, че имате какво да споделите. Това е част от процеса на израстване. Идва обаче момент, когато надраствате и това. Ще разберете сами кога. Междувременно, продължавайте да се развивате по своя път със своята собствена скорост. Не се опитвайте да предизвиквате насила Напредъка – той не се постига с насилване – той се заработва.

Веригите от преживявания, свързани с идентифицирането с тялото: Млад и външно красив

19.6. 2003

Най-новата диета за отслабване е на Аткинс. С нея един познат от 140 кг загуби 70 . Загуби и няколко зъба. След като свали всичките тези килограми, изглеждаше ужасно. Някои казваха, че прилича на болен от СПИН. Е, оттогава той си върна предишните килограми. Но не и зъбите.

Пазенето на диети е свързано с идентифицирането с тялото – върви ръка за ръка с веригата от преживявания, свързана с младостта/външната красота. Тези вериги от преживявания, които са свързани с тялото, са основани на страха, което е на една крачка от основния страх – страхът от смъртта. Тялото има само една инкарнация. Да, вие ще имате само една инкарнация като Бим Дженкинс или Бен О’Хара. Щом умрат, те никога няма да се появят отново. Тялото знае това и се старае да не позволи на духа да се събуди за факта, че от гледна точка на духа – това няма значение. Съществува безкраен брой тела налични за всеки висш Аз, поради което той не се замисля и не обръща внимание на това. В много страни всичко се центрира около отказа да остарееш. В предишните векове да остарееш с достойнство е означавало нещо. Днес повечето хора отказват да направят това. Боядисват си косите, правят си пластични операции, бият си отровни инжекции, гримират се – ВСИЧКО това са илюзии и генериран от тялото страх.

Защо повечето хора се страхуват от това да бъдат каквито са си? Случвало ми се е жени да ми казват, че никога на биха си сложили видеофон, защото не искат другите да ги виждат каквито наистина са. Има хора, които не могат да излязат от къщи без продължително оглеждане в огледалото и специално облекло за работа. Илюзиите се строят върху други илюзии. Всички те се опитват да спрат духа си да напредва и да го подчинят на тялото. Това е нещото, което наистина се опитват да прикрият. Това означава „каквито наистина са”.

Тези дейности са част от веригите от преживявания свързани с размножаването, вградени в тялото. Веригите от преживявания, свързани с размножаването, са типични за ниските и средни нива на инкарнациите. Но за да напреднете трябва да преминете отвъд тях. Факт е, че подобни на описаните по-горе стремежи се срещат и в гей-обществата, защото веригата от преживявания, свързани с размножаването, действа.

Защо актрисите и актьорите смятат, че трябва да изглеждат на 50, когато всъщност са на 70? Нали няма накъде вече да се размножават. Някои ще ви кажат, че това е, за да се чувстват по-добре със себе си, но то всъщност говори за несигурност и силна зависимост от одобрението на останалите. Това е контролът на тялото и е част от техните преживявания. Такива примери са безброй.

Обаче срещате някой, който не се идентифицира с тялото си – той не се прави на млад, не пази диети, не мисли какво ще си помислят другите. Верни на Играта, онези от по-ниските нива, които живеят заради чуждото одобрение, се опитват да им повлияят. Ако това ви се случи, знайте, че сте на прав път.

Тези вериги от преживявания, свързани с тялото, са толкова повърхностни. Докато сте на ниските и средни нива (дори в различни степени и докато сте на средно-Напредналите нива), вие се ангажирате с такива дейности в различна степен - като част от вашия набор от преживявания. Когато напреднете, вие ги отхвърляте. Тези, които се боядисват или се обсипват с бижута като римските проститутки или контактьорите, които носят направени от дизайнер тоалети, са два от примерите за хора, които се идентифицират с тялото си и които са на средно-Напреднали нива. Докато ме обучаваха за шаман ме учеха, че колкото по-претрупано и разкошно се облича някой, който е зает с окултно обучение, толкова по-навътре в Тъмния сектор е и се опитва да ви заблуди. Най-много трябва да се внимава с такива хора – трябва да търсите такива, които се обличат колкото може по-невзрачно АКО можете да ги намерите. Шаманът, който е с куп огърлици и украси няма да ви свърши никаква работа, но такива най-лесно се намират. Те искат да ги поставите на пиедестал и да им отдадете силата си.

Много са нещата, които се стремят да ви отвличат вниманието към края на Играта. Ние сме в този период като едновременно инкарнирали се Висши Аз. Напредваме бързо към излизането си от Играта и отиваме към фантастични нови нива и плътности. А какво ще стане, когато ние напуснем, а някои от последователните реши, че иска да има преживявания като едновременно инкарниращ?

Както ние сме в края на Играта, така е и Земния Планетарен Дух. Щом си отидем и Земята бъде пречистена, Земята ще бъде недостъпна за играчи от трета плътност. Сега Земята е планетаТА за едновременни инкарнации в тази галактика – тя не е първата планета за едновременни инкарнации, нито последната, обаче. Имало е и други такива планети преди нея – ще има и много такива след нея.

Това Е част от Играта и от напредъка в нея. По някое време всички ние сме били Висши Аз, напредващи по последователния път. Някога сме работели срещу тези, които са напредвали по своя едновременен път, както извънземните сега правят това спрямо нас. ВСИЧКО е част от Играта! Ние напредваме със своя собствена скорост. Влече ни към Висши Аз, които мислят като нас. Щом вашият Висш Аз избере едновременните инкарнации, поне още няколко „скачат в кораба заедно с вас”.

След като съответната група премине в по-високи плътности, Играта в трета плътност ще продължи да съществува. Може би други последователни Висши Аз ще се „заразят” и ще поискат нещо повече. Това е техният шанс да преминат на едновременния път. Когато това стане, за тях ще се появи нова планета в друга част на галактиката, където да се развиват/играят на едновременни инкарнации и да постигнат каквото могат, за да излязат от Играта. Нашата група отдавна ще си е заминала. Може би следващата едновременна планета ще бъде в сектор на Светлата полярност на галактиката така, както сега е в тъмен сектор, както вече знаете.

Само защото тук за нас идва Краят на Играта, това не означава, че идва Краят на Играта за цялата трета плътност. Не. Точно ТОЗИ край на Играта е много далеч по времевата скала, а самото време е илюзия. Значение обаче има НАШИЯТ Край на Играта. Вие притежавате ключовете, които са ви нужни, за да скъсате веригите от преживявания и да излезете от Играта. Тези ключове не могат да бъдат намерени в друга книга – можете да ги получите обаче от астралното копие на Матрицата 5 в библиотеката на ниво 27. Получих и-мейли от няколко души, които наистина са получили своето копие по този начин.

Вие трябва да се съсредоточите върху своя собствен път и върху обстоятелствата около вашата роля в Играта и вашия напредък свързан с нея. Подробности относно предишните планети за едновременно инкарниране може и да са ви от полза, ако търсите такива данни, но засега просто знайте, че не сме алфата или омегата на планетите за едновременно инкарниране. Ще ви кажа все пак само, че сме по-близо до алфата, отколкото до омегата. Познанията, които ви очакват, КОГАТО станете готови за тях, са изумителни. Междувременно, продължавайте да правите онова, което трябва да правите в настоящата си инкарнация. Информацията, която трупате докато четете, може да не ви е полезна сега, но се записва и съхранява вечно във вашия Висш Аз.

Помощта, оказвана на Планетарния Дух, помощта оказвана от Възнесените Учители и Играта

10.7.2003

Споменавал съм, че в настоящия период има някои духове, които са избрали да се инкарнират тук от далеч по-висши плътности, за да се опитат да помогнат на Земята поради увреждащите енергии, които заплашват по-висшите плътности. Като казвам това нямам предвид нас, едновременно инкарниращите се, а „определени духове, дошли да помогнат на Земята”. Става дума за Планетарния Дух. Едновременно инкарниращите се Висши Аз са подпомагани сериозно от Проекта Матрицата 5. А на земния Планетарен Дух му пречат други енергии, които не искат и той да завърши трета плътност. Тези духове не са в човешка форма. Повече по тази тема ще намерите, когато вашият Висш Аз реши.

Истинските Възнесени Учители са Висши Аз, завършили Играта в трета плътност, усвоили Баланса, придвижили се отвъд нивото на Събудена Финална Инкарнация и Времевата Връзка. Има обаче и купища „възнесени учители”, принадлежащи към полярностите, заинтересовани предимно в това да запазят тези полярности и да заблуждават.

Америка, Ирак и Инкарнационните пътища

16.7. 203

Американците нападнаха държава с марионетно правителство – Ирак се управлява от съвета на Ирак, но американците могат да наложат „вето” на техни решения. Значи американците казват на тяхното правителство какво да прави и какво – не. На времето Германия е била поне искрена в намеренията си, докато сега Америка носи маската на „свободата”. Пълни глупости! Единствената свобода у нас е „свободата” да преследват когото и да е или която и да е страна, които не целуват задника на Вашингтон.

Говори се за почти ежедневни нападения над окупиралите Ирак войници. Американската пропагандна машина иска да вярваме, че това са някакви недоволни от бившето иракско правителство. Не са. Тези нападения са както онези в Афганистан – на бунтовници. Посланието е ясно: „чужди окупатори – махайте се”. Това са иракски борци за свобода.

Да разгледаме следния пример: САЩ са окупирани. Окупаторите си поставят тук тяхно марионетно правителство, което да им служи. Чия страна ще подкрепите? Едва ли ще ви хареса някакви чужденци да дойдат тук и да ви казват какво да правите.

В стила на последователните е да искаш от хората да бъдат като теб и да се съобразяват. В стила на едновременните би било да ги оставиш свободни да си живеят живота въпреки, че той може да е твърде различен от твоя. Нужни са множество и разнообразни преживявания – а не съобразяване и еднаквост. Искането „бъди като нас” е влияние, оказвано тук от извънземни и от ДВЕТЕ полярности. Така се отричат разнообразието, множеството преживявания и НАШИТЕ преживявания в Играта.

Според диктата на Играта, Америка налага всичко насила: Бъди като нас. Прави като нас. Тя подготвя предвиденото завръщане на извънземните от Орион, за да наложат насила пътя на едновременно инкарниращите се в света.

Сега в Ирак има партизанско движение срещу нашествениците – нищо чудно – очаквах го. Така е в Афганистан. Краят на Играта е и последователните се опитват да сложат ръце на едновременните. Предстои пречистване, но идването му не е достатъчно бързо за мен!

Телевизията, електронните въздействия, доверието и Краят на Играта

17.7. 2003

Питат ме дали се оказва влияние върху нас посредством вълни с изключително ниска честота, с вибрации посредством телевизията/компютрите и чрез други подобни източници. За това е писано много в томове 1 и 3 на Матрицата – за опитите за контрол посредством химически и електронни средства. (На български: „Тайни проекти – това, което винаги сте искали да знаете, но е било скривано от вас”, изд. Аратрон. Електронен вариант – чрез emi_manolova@abv.bg).

Поради тези влияния някои стигат до крайности – като тази да не гледат телевизия. Съгласен съм, че гледането на сапунени сериали не може да ми даде нищо полезно. Но пък ако искате да гледате телевизия – гледайте. Вашият път е ВАШ и ако на някой той не му харесва – кажете му да си гледа работата. От телевизията можете да спечелите доста ценни наблюдения – повече ще научите от ВВС, отколкото от ABC, CBS, NBC и FOX, който е най-лошия. Всички те принадлежат на организации, които са говорители на Играта и искат контрол над умовете. Въпреки това, аз гледам някои неща по телевизията.

Онези, които не гледат телевизия, не са изложени на вредни влияния, но разполагат и с по-малко информация. Това е техния път. Той е добър за тях. От времето на Атлантида на Земята не е имало преки комуникации – това дава големи възможности за учене.

В САЩ има много неща, които да подпомагат вашия растеж, както и много капани, свързани с електрониката на над 100 телевизионни станции или с Интернет и със забавленията.

В зависимост от личното ви ниво вие можете в една или друга степен да се справите с тях. Носете си винаги Т-1 капсулата, освен когато спите, или се къпете, или правите секс с друг човек. Докато спите си я дръжте до главата. Препоръчвам ви тази капсула – самият аз я нося винаги – тя предпазва от електронната интерференция. Щом чуя електронен тон в едното си ухо, вдигам капсулата нагоре и звукът се изгубва. Тази капсула наистина работи. Повече подробности за нея има в Интернет сайта.

Стратегическите компютърни игри според мен помагат с това, че се научавате как да се справяте със сложни ситуации или светове. След като завършите Играта и станете Възнесен Учител, ще имате възможност да проявите уменията си и да творите. Има някои компютърни игри, които могат да ви дадат представа за това в малък мащаб. Например в Master of Orion III можете да се научите как се управляват цели планети. Интересни са и Warcraft 3 и Sim. Това не значи, че сега трябва да започнете да ги играете – това, което е интересно за мен сега, може да не е добро за вас точно сега – следвайте СВОЯ път.

И накрая – за пълното доверие: отнасяйте се с пълно доверие само към своя Висш Аз – не към другите божества. Не се страхувайте от смъртта, от електронния контрол и т.н. Духът не се страхува от тези неща, защото е продължение на Висшия Аз. Да, духът на инкарнацията е с блокирана памет, но Висшият Аз не е и ако трябва – ще се намеси пряко, за да предотврати нежелана намеса спрямо вас. Идеалната защита за вас е вярата във вашия Висш Аз. Ако той ви подтикне да си купите капсулата – носете я. Ако иска преживявания, свързани с електронния контрол и поради това ви накара да „забравите” да я носите – така да бъде.

Вярата в своя Висш Аз обаче идва с Напредъка. Първо трябва да осъзнаете кой е Висшия Аз. После едно е да го знаете теоретически и интелектуално, а друго – да го прилагате на практика. Това може да не стане преди вашите доминантни инкарнации да получат достъп до Висшия Аз и докато не се срещнат там. Пълното доверие във Висшия Аз е придобивка за Финалната Инкарнация. Пълното доверие във Висшия Аз ще ви помогне да отсеете златните зърна от всичко, което промивате всеки ден, защото то ви осигурява менталния филтър, за да ги отсеете. Само че пълното доверие идва на етапи.

Ключ: Пред-инкарнационни оценки на Висшия Аз

18.7. 2003

Преди едновременно инкарниращият се Висш Аз реално да се инкарнира на Земята, Той/Тя прави предварителна оценка на цялата времева линия достъпна за „едновременния” прозорец. Това включва задълбочено проучване на културите, нивото на технологиите, за да се види кога ще бъде от най-голяма полза да се инкарнира този Висш Аз, така че да получи желаните от него преживявания. Висшият Аз има достъп до всички земни култури във всички времеви периоди, а след това обработва това изумително количество информация доста бързо, за да види в какъв пол да бъде съответната инкарнация като отчита и редица други фактори.

Ако иска женска инкарнация, която да преживее традиционната роля на жена в Америка, значи трябва да пренебрегне възможността за инкарнация през 20 век и по-нагоре. Остават обаче огромен брой от възможности, между които да избира. Какви други преживявания иска Висшият Аз за тази инкарнация - женитба, проституция, живот в робство, с деца или без – схващате ли насоката?

Висшият Аз избира нивото на инкарнацията и времевия период. Различните нива са разхвърляни в различните времеви периоди според плана на Висшия Аз и при всеки Висш Аз са различни. Може да имате средно-Напреднала инкарнация в Атлантида, ниско ниво в Китай в година 600 пр. Хр., средно ниво в тъмните векове, Доминантна инкарнация в Египет по време на управлението на Сет, слабо-Напреднала в сиукско племе през 1543, ниско ниво в САЩ през 1922, Средно ниво в Тайланд през 1621, Доминантна инкарнация в Нигерия през 863г., Много Напреднала - в Гърция, по време на златния век в Атина. Така обработката на информацията от Висшия Аз продължава и продължава и се решава къде е най-добре да се отиде и какви преживявания е най-добре да бъдат преживяни. С оглед на преживяванията къде е най-полезно да си идентифицираща се с тялото си инкарнация и къде – да си управлявана от духа инкарнация?

Крайното решение за Висшия Аз ще бъде къде да постави своята Финална Инкарнация. В много отношения най-трудният период е настоящият период на Края на Играта. В Китай, Бразилия, Намибия или Корея да бъде? Какво трябва да свърши тази инкарнация и в какво обкръжение? Дали Япония ще й предложи необходимото? Или Перу и Монголия? Кой времеви период ще е най-добър за Финалната Инкарнация? Може би в Мексико през 1300 ще бъде далеч по-благоприятно, отколкото в България* [Bulgaria Бел.прев.] през 1942. Всичко това се обработва от Висшия Аз преди да се вземе решение.

Тук става дума за случая, в който Висшият Аз реши да влезе в Играта като едновременен играч. Количеството на обработената информация зашеметява всеки, докато все още е инкарниран.

Това ме навежда на мисълта да споделя с вас още нещо, тъй като настъпи времето за това. Цялостният контрол на тази духовна проекция на Висшия Аз остава на отделния Висш Аз, който функционира според приетите правила на Играта. Количеството присъствие на Висшия Аз определя дали инкарнацията да бъде от Ниско, Средно, или Напреднало ниво, или от някое от под-нивата в рамките на всяко от основните три. Колкото е по-силно присъствието на Висшия Аз, толкова по-Напреднала е инкарнацията. Финалната Инкарнация, щом веднъж бъде събудена, има най-голямо количество присъствие на Висшия Аз, докато е В Играта, въз основа на правилата на Играта. Тази информация не е била разкривана досега. Ако не сте прочели първия том на Матрицата поне веднъж, тя няма да ви говори нищо. Това е основен ключ, който се чакаше и който не би могъл да бъде оповестен в глобален мащаб в никой друг времеви период по време на земната версия на Играта. Това е нещо, които някои Много Напреднали Инкарнации очакваха да чуят/прочетат, докато са инкарнирани. С пускането на този сегмент в книгата и сайта беше изпълнено още едно обещание.

Идентифициране с тялото по време на Края на Играта

21.7. 2003

Степента на идентифициране с тялото през цялото време на периода на Края на Играта е висока, особено в Америка. Много хора следват стриктно модните тенденции, което е силно показателно за идентифициране с тялото. Изгряващият знак на държавата определя мнението на населението на съответната страна – в Америка това определя знакът Близнаци – типично за него е следването на капризите на модата. Отчасти това е причината Америка да бъде толкова консуматорска страна. Това са хора, които превеждат нуждата на духа от промяна като подтик да си сменяват гардероба при всеки каприз на Медисън Авеню. Когато сериозно се интересуваш какво си мислят другите за това как се обличаш и как пасваш на младежките идоли, това Е наистина ИДЕНТИФИЦИРАНЕ с тялото.

Онези, които все още се борят с подобни вериги от преживявания, не са управлявани от духа – те искат да са част от стадото. „Ако искаш хората да те приемат, трябва да се обличаш, ядеш и живееш както се иска от теб”. Ако живеете по стандартите на другите, обаче – вие прегръщате конформизма, за сметка на индивидуалността. Коренът на маниите да се правиш на млад това е страхът на тялото от смъртта, която ЩЕ настъпи независимо от това какво правиш и как се опитваш да я скриеш.

Що се отнася до мен, аз обичам удобното облекло. Не съм слагал костюм от 1981 и няма и да сложа. Всички тези пристягащи дрехи! Колегите ми казваха „изглеждаш толкова добре в костюм” (контрол от страна на стадото и опит за влияние). Казах им, че ако харесват костюма, могат да го облекат на стола ми, но ако харесват мен – ще трябва да ме харесват такъв, какъвто аз харесвам себе си. Аз се обличам не за другите, а за себе си и нося това, в което се чувствам удобно.

Проблем, реакция, решение

22.7. 2003

Дейвид Айк разкрива много добре този проблем. Играта използва тези неща, особено към края си, за да контролира обществеността. В Босна това бяха кадрите на хора, които бягат от своите родни градове и кадри на купчини мъртви тела. В Ирак беше „убиват хора” - и още по-големи купчини тела. Сега в Либерия, която е в гражданска война от години всичко се повтаря. Тук мъртво тяло, там мъртво тяло – навсякъде мъртви тела. Ако не е в интерес на Играта, рядко ще чуете да се споменава нещо за тази страна. Същото важи и за Босна и Ирак. Във вестниците се тиражират вести за бомбардировки и мъртви либерийци, скупчени през американското посолство и молби към Америка за помощ. Всъщност Американците НАСТОЯВАТ да изпратят войскови части в Либерия и се опитват да заблудят американците и да ги накарат да си мислят, че други искат това.

От цяла вечност снимки на мъртви тела и нещастни хора се използват за манипулиране на хората. Разчита се на породената от идентифицирането с тялото реакция „да се направи нещо за мъртвите хора”. Духовно Напредналите, които са Много Напреднали и Финални Инкарнации, знаят за какво става дума. Ама умирали... е, и? Всичко това е само Играта, а вие не сте своето тяло. Само че онези, които се идентифицират с телата си, вярват, че СА своите тела – те са духовно неми и вярват, че животът е свещен. Налице са всички елементи за ситуацията „проблем-реакция-решение”.

Гражданската война и вътрешно държавните проблеми не са световен проблем. Прекратяването на едновремешни конфликти само удължава процеса. Те трябва да бъдат разрешени вътре в самите себе си. Оставете ги да се бият и да преживяват това, което са решили. В такива случаи на гражданска война и ДВЕТЕ страни искат да се бият. Това са си техни преживявания и техен избор. Намесата ги лишава от преживяванията - по своята си природа тя е характерна за последователно инкарниращите се и отрича преживяванията.

Разбира се, когато става дума за чужда и външна намеса, е съвсем друг въпрос. Затова, когато САЩ нападна Ирак, започнаха действия на партизаните с цел да се изгони натрапника и хората да се върнат към своето ежедневие.

Оставете либерийците (повечето от тях са любимци) да си продължават гражданската война. Оставете ги САМИ да решат вътрешните си дела. Същото важи за всяка друга част от света. Освен в случаите, когато не това е планът, когато това е в противоречие на плана на последователно инкарниращите на Земята и за отричането й като планета, на която да има последователно инкарниращи се. След Либерия, ситуацията „проблем-реакция-решение” ще бъде създадена другаде. Къде ще бъде следващото място?

Въздействия от страна на астралните същности във връзка с Матрицата 5

30.7.2003

Знаех, че това ще се случи поради съдържанието на материалите от Матрицата 5 и предназначението й във връзка с Края на Играта. Знаех, че някои хора ще бъдат лесно манипулирани от определени астрални същности, за да се противопоставят или изкривят материалите на Матрицата.

За щастие, съществуват мнозина читатели на тази книга, които са наясно и могат да разберат за какво става дума, когато се случи нещо такова. Направен е австралийски сайт, в който материалите от Матрицата 5 се тълкуват и представят погрешно. Авторът на сайта се е обявил за Финална Инкарнация, която може да излекува онези, които са в обсега на аурата му. Иска хората да му задават въпроси и твърди, че в даваните от него отговори имало ключове за техния напредък.

Авторът на този сайт не е упълномощен от мен да прави това, не е финална инкарнация и се опитва (съзнателно или не) да сложи не ключове, а ключалки за онези, които се стараят да напреднат. Той иска неговите последователи да се къпят в неговия блясък. Дори само това трябва да ви говори достатъчно. Той е манипулиран от определени астрални същности, които са сериозно обезпокоени от съществуването на Матрицата 5. Те искат да отвлекат вниманието на търсещите и да им попречи да използват ключовете дадени в нея, за да излязат от Играта. Те смесват истината с чисти лъжи. Освен това въпросният сайт прославя употребата на наркотици и някои други астрални капани и работи за Играта. Целта на Матрицата 5 е да ви помогне за индивидуално излизане от Играта.

Няма нужда да казвам изрично, че всеки може да пише каквото си иска, но без да се прави, че притежава за това моето одобрение. Освен в случаите, когато дам лично одобрението си за нещо, считайте, че такова изрично одобрение от мен липсва.

В Матрицата 5 аз споменавам за желанието на Напредналите Инкарнации – освен когато специални причини налагат обратното – да стоят в сянка от вниманието на обществеността. Този проект Матрицата 5 е уникален за едновременните инкарнации на Земята. Затова за желаещите да бъдат Събудени Финални Инкарнации е по-добре да се задоволят с мястото, на което се намират и да не се опитват да се правят на това, което не са. Проектът е предвиден за самостоятелен и индивидуален напредък, а не като религия, която да има нужда от последователи. Аз споделям с вас своите преживявания и впечатления и искам от вас вие да откриете своите такива, а не да ме издигате на пиедестал.

Разчитането на себе си, Самостоятелното развитие и материалите на Матрицата 5

10.8.2003

Някои хора, които не искат да поемат отговорността за собственото си развитие и нямат търпение да отдадат на друг силата си, ми изпращат зле обмислени и-мейли. Един ме пита как да намери паста за зъби, която не съдържа флуорид. Други ми изпращат всякакви адреси на сайтове от Интернет и очакват да им дам оценка вместо тях. Ако някой ми задава такива въпроси като този за пастата, трябва да очаква отговор съдържащ вербален удар – ако изобщо получи отговор. Останалите – не очаквайте да ходя по адресите, които ми изпращате и да ги коментирам, освен ако не са нещо наистина монументално. Ако не сте сигурни дали да зададете даден въпрос, или не – не го задавайте. Матрицата 5 е написана ЕДИНСТВЕНО И САМО за Доминантни, Много Напреднали и Финални Инкарнации. Разбира се, има и много читатели на Матрицата, които не влизат изцяло в тези категории. Те ще имат полза от прочитането й – разликата ОБАЧЕ е, че те очакват някой да им каже какво да открият по време на своето пътуване.

Отново и отново повтарям, че пътят на всеки е уникален и индивидуален за неговия Висш Аз в тази инкарнация. На някои, обаче им е трудно да схванат това. Те се страхуват да вземат решения сами защото ги е страх, че могат да вземат „погрешно решение”. Такива хора искат някой друг да им казва какво да правят и да взема решенията вместо тях. Има КУПИЩА Светли и Тъмни учители, които с удоволствие ще направят това за вас, НО това не е нивото, на което аз действам. Докато търсите другите да вземат решенията вместо вас, вие все още имате работа с веригите от преживявания, все още ви се налага да търсите външни божества. Да питате за глобално значими неща е едно, а да питате „Дали да карам курсовете в института Монро” и „Да прочета ли тази книга” „Да изхвърля ли от къщи моята съпруга/съпруг/партньор?”, е друго. Ако искате да ходите в института – ходете, ако не искате – недейте. Ако искате да го изритате от къщи – изритайте го, ако не искате – недейте. Пет пари не давам! Това е ВАШИЯТ път – не моят!

В Матрицата се набляга на това да разчитате на себе си и да се развивате сами – трябва да грешите, за да се научите и за да напреднете. Трябва да вземате грешни решения, за да оцените правилните (за вас) решения. Ако никога не вкусите горчивото, няма да оцените сладкото. Тук аз говоря за моите преживявания, наблюдения и открития. Вие трябва да откриете своите и да видите кои неща работят за вас.

Разбира се, когато кажа това на някои – предимно жени, те започват да ми вменяват вина. Това на мен не ми действа – най-много да им блокирам и-мейлите. Не мога да си губя времето с такива хора. Нервира ме, когато ме питат нещо и им отговоря, че не съм техен личен учител и те ми кажат, че такъв не им и трябва, но продължават да ми задават въпроси, свързани с личното им развитие.

Други ми задават въпрос, но когато им отговоря по стандартния начин, се усещат, схващат и се научават. Такива хора напредват и се учат.

Съществото, на което трябва да задавате въпроси, е вашият Висш Аз. Това се отнася за всички ваши въпроси от типа „защо”, свързани с вашата индивидуалност. Ще се научите да го правите едва след като пострадате от чужди съвети. МИСЛЕТЕ преди да ми задавате въпроси. Аз отговарям само на въпроси свързани с написаното в Матрицата 5. Отговорите на други въпроси зависят от това как ще оценя самия въпрос. За последен път засягам тази тема. Вие ги задавате, защото сте свикнали да отдавате силата си на други. Но помнете, че не можете да излезете от Играта, докато не разберете, че отговорите за всички ваши лични въпроси са във вас и че няма правилни или погрешни отговори – има само различни преживявания.

Капанът на самодоволството

14.8.2003

Добре. Четете Матрицата 5 и установявате, че сте скъсали много от основните вериги от преживявания. Чувствате се добре от напредъка си в тази инкарнация. Чувствате се сигурни от мястото, на което се намирате. Точно тогава се появява капана на самоудовлетворението. Той ви закопава и обрича на бездействие и стагнация. Вече не ви пука какво става по света. Решавате, че понеже е Краят на Играта, нищо вече няма значение и избирате да пренебрегнете всичко, което става край вас. Това не е добре. Това е неутралитет, който спира прогреса и Напредъка. Това е състояние, от което трябва да се пазите. Трябва да излезете от тази ситуация.

Вие сте там, където сте, по определена причина. Преодолели сте множество вериги от преживявания. Трябва да наблюдавате как действат другите на своите етапи от развитието си. Наблюдавайте как полярностите манипулират и насилват своите вярвания. Обърнете внимание на взаимодействията в Края на Играта. Не ги захвърляйте. Те се различават много от преживяванията преди Играта. Не се заблуждавайте, че сте си изпълнили мисията за настоящата инкарнация – ако наистина бяхте я изпълнили – нямаше да сте тук. Няма значение, че е Краят на Играта за едновременните инкарнации. Така бихте ограбили себе си от ценните, свързани с наблюдението, преживявания. Не попадайте в капана на самоудовлетворението – казвам ви това, за да можете да го избегнете.

Всеки, който твърди, че „това няма значение”, защото е Краят на Играта, има високо ниво на самодоволство и фалшиво чувство за превъзходство. Само по себе си това е верига от преживявания. Да не искате да участвате в действията на Играта, понеже сте преодолели съответната верига от преживявания, е едно. Да отричате валидността на преживяванията за онези, които все още се борят със своите вериги от преживявания, е друго. Това е надуване и арогантност. Това е верига от преживявания, която се активира на Средното ниво на инкарнациите и бива преодолявана към Много Напредналите нива.

За мен е много интересно да задавам на хора с подобни вериги от преживявания най-различни въпроси, предимно от типа „защо” – „Защо правиш това?” Защо мислиш така? Аз знам защо, но искам да знам дали те знаят защо са тук. Понякога това ги кара да се затварят и да не искат да говорят за това. Това е механизма за защита на веригата от преживявания. Тя знае, че имаш за цел духа, който още не е готов, затова се спускат прегради. Могат да ви обявят за странен, неконформист, сплетник и т.н. Това е добре, защото така се учите от тях. Да каталогизирате действията и реакциите им е безценна част от вашата способност да се усъвършенствате като наблюдател.

Капанът на самодоволството ще се опита да ви направи бездейни, ще ви подтиква към неутралност и стагнация, но вие трябва да сте в състояние да го разпознаете И прекъснете. Просто трябва да го осъзнаете. Той е нещо, което единствено ВИЕ можете да прекъснете – както и останалите вериги от преживявания, свързани с идентифицирането с тялото.

Извънземните/Жокерите/Трудните решения/Въпросите в периода на Края на Играта и Матрицата 5

17.8.2003

Империята Орион възнамерява да се върне на Земята с масивна демонстрация на сила и мощ. Какво мислите, че ще направите вие? Една или повече извънземни групи са дошли на Земята и казват, че искат да спасят земните хора от Орион или от големите катаклизми. Какво мислите, че бихте направили? Това са някои от жокерите, които е възможно да се разиграят в Края на Играта.

Имате вече голяма част от информацията, която ви е необходима, за да можете да вземете решенията, които ще трябва да вземете в Края на Играта. Ако извънземна група дойде да ни спаси, ще отидете ли с тях, или ще останете тук? Ако Орион успее да установи открито управление над Земята, как ще се отрази това на мнението ви за Галактиката, Земята и пътя на вашия Висш Аз за настоящата инкарнация? Ако научите, че след три дни Земята ще бъде ударена от метеор, или че ще се случи глобален катаклизъм – какво ще направите?

Вашето настоящо ниво на духовен Напредък и веригите ви от преживявания ще повлияят на вашето решение. Помнете, че не можете да промените нито едно събитие от поредицата събития, които сте избрали да ви се случат още преди да влезете в настоящата си инкарнация. Нито едно събитие от пътя на вашия Висш Аз не може да бъде променено от НИКАКВО външно събитие, включително и от друг Висш Аз.

Ако сте прочели първия том на Матрицата само веднъж, значи НЕ сте извлекли всичко от онова, което е безценно за вас. Матрицата 5 се разкрива на нива, според вашето ниво на напредък. Но еднократното й прочитане е минимумът, който ви е необходим, за да излезете от Играта и да се върнете към своя Висш Аз. Прочетете я отново, за да съберете още злато от Златното издание на Матрицата 5.

Емоционалният огън

25.8.2003

Оцветяването с емоционален огън е валидно докато контролирате емоциите си. Всеки ден виждам хора, които се оставят емоциите им да ги контролират. Казват куп обидни неща на някого за нещо, което не разбират и ако този някой им позволи това и се остави да го контролират. Почти всички инкарнации са контролирани от емоциите – това е типично за техния процес на учене. Мнозина се чувстват засегнати от неща, които им се подхвърлят от другите. Според мен, когато емоциите контролират другия човек, по-добре е да се оттеглите, отколкото да навлезете в такава връзка. Когато сте на ниво Финална Инкарнация, вашият Висш Аз контролира емоциите ви, а не обратното. Докато сте в Играта, не можете да оцените достатъчно стойността на тези емоционални преживявания за вашия Висш Аз. Но в по-висшите плътности именно емоционалния огън става от съществена важност за вас. Ще разберете това, КОГАТО станете готови – не преди това.

Стадният манталитет и жертвата/злодея

30.8. 2003

Член на реалити щоу се оплаква от липсата на честност при някои от участничките в шоуто, като ги нарича „кучки” и „курви”. Събеседникът му, обаче, казва (зад гърба му) „той има проблем с жените”.

Стадният манталитет на идентифициращите се с тялото си жени им говори, че ако имаш някакъв проблем с една от тях – имаш проблем с цялото стадо крави. Ако събеседникът му не беше контролиран от вложените от Орион команди, щеше да може да каже, че проблемите му с тези жени са валидни и оправдани. Непрекъснато наблюдавам това – ако някой мъж каже нещо против някоя жена, веднага следва реакцията „ти мразиш жените”. ТОВА Е СРЕДСТВО ЗА КОНТРОЛ! Проблемът не е в мъжете, които правят това, което се предполага да прави мъжка инкарнация, избрала едновременния път. Соченето с пръст трябва да се насочи към жените, които позволяват да бъдат ретро-манипулирани във връзка с нещо, което е много типично не за едновременните, а за последователните женски инкарнации.

Жените, особено в Америка, отговарят на названието „мъжемразки” в периода на Края на Играта. Това е едно на ръка, но слабите мъже ги оставят да се измъкнат с оскърбления, вместо да признаят, че западните жени са станали като последователните инкарнации по манталитет и са прегърнали методите на Орион в процеса на отричането на едновременния път. Това дава сила на Тъмната полярност и на извънземните. Така те могат да се намесват в сектора на едновременните инкарнации на Играта. Ако някоя жена ви лепне етикета „ти мразиш жените” не се оправдавайте и защитавайте – точно това искат те, за да заемат позата на жертви.

Други под-категории на стадния манталитет:

- щом изразите несъгласие с нещо еврейско или с нещо, което прави Израел, да ви бъде сложен етикета „ти мразиш евреите”. Заемат позата на жертви, защото така играят ролята на злодея спрямо другите. Палестинците за израелците сега са като местните американци на времето за европейските нашественици.

- щом изразите несъгласие с някой черен, непрекъснато чувате „ти мразиш негрите”. Те искат да няма расов подход към тях, но напомнят на всекиго ЗА своята раса. Много са чувствителни, ако някой използва расови термини спрямо тях, но самите те ги използват спрямо другите. Ако не искат да чуват по свой адрес „черньо”, не бива да използват „снежинка” или „белчо”, които имат същия ефект върху другите.

Същите опити се правят и от южноамериканците, испано-говорящите и др. групи със стаден манталитет.

Тези, които си играят на жертви и злодеи, обвиняват ВСИЧКИ бели за това, което някои ЗАПАДНО европейски страни са правели в миналото.

· Това също говори за идентифициране с тялото, особено когато като едновременна инкарнация си бил част от тази група. Вие се инкарнира


Тагове:   Матрицата,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - Според диктата на Играта, Америка налага всичко насила-
23.08.2010 17:49
и се оказва, че Америка съвсем не е това, което показват медиите!
цитирай
2. taidzi - и се оказва, че Америка съвсем не е ...
23.08.2010 17:50
bven написа:
и се оказва, че Америка съвсем не е това, което показват медиите!

Всяка Напреднала инкарнация го е прозряла . Това е извън съмнение.
цитирай
3. ferdi - Благодарности за тези постинги! ...
24.08.2010 14:01
Благодарности за тези постинги! Накара ме да я намеря и разбирам колко ценна информация съдържа.
Поздрави!
цитирай
4. taidzi - Благодарности за тези постинги! ...
24.08.2010 16:35
ferdi написа:
Благодарности за тези постинги! Накара ме да я намеря и разбирам колко ценна информация съдържа.
Поздрави!

От своя страна съм доволен да разбера, че има и други хора, които разбират не толкова лесната материя . Добре сте дошла .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1441666
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031