Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 09:40 - ЕФЕКТЪТ НА КИРЛИАН - ІІІ
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2335 Коментари: 3 Гласове:
5



Немският лекар П. Мандел разглежда кирлиановите изображения като снимки на енергийния поток, който определя дейността на човека в живота. Той изказва предположение, че характеристиките на газоразрядното излъчване на пръстите на ръцете и краката са свързани със състоянието на намиращите се върху тях акупунктурни точки, които представляват началните или крайните пунктове на енергийните канали. С помощта на кирлианографията немският учен направил анализ на излъчването на пръстите на ръцете и краката при стотици хиляди пациенти и създал таблици, които позволяват да се определи състоянието на определен орган по характеристиките на „излъчването” на отделните зони на пръстите на ръцете и краката. П. Мандел определя в развитието на болестите три основни етапа, които се проявяват върху изображенията.

„По време на информационния стадий симптомите се проявяват рядко, в повечето случаи като случайни вегетативни признаци. По време на втория стадий от развитието на болестта се проявяват симптоми, които все още нямат ясно клинично съответствие. По време на третия, симптоматичен стадий, на симптомите съответстват топографични проекции. Този трети стадий се характеризира с много феномени… Данните от клиничните анализи могат да се различават от кирлиановата диагностика, защото те могат да отразяват различни проявления на процесите в организма”.

„Основната цел на диагностиката се състои в определянето на скритата причина за болестта, за да може лекарят да стигне до нейния източник. Другата цел се състои в подтискането чрез оптимална терапия на отрицателно развиващите се процеси в организма преди да започнат да се проявяват клиничните симптоми. Медицинската етика определя пътя за предотвратяване на болестите” ( П. Мандел).

 

В днешно време той ръководи няколко научно-изследователски института и клиники в Германия, Швейцария, Австрия и Холандия, в които се провеждат биоенергийни изследвания на човека, разработват се методи за енергийна корекция и лечение на пациентите.

Досега ефектът на Кирлиан се е използвал предимно извън Русия, където например съществува Международна асоциация за изучаване на ефекта на Кирлиан. Другите страни са усъвършенствали методите за изследване, изобретили са нови уреди, които позволяват на учените да разширят възможностите за научни изследвания. Това, от своя страна, помага при търсенето на отговори на някои от безкрайните въпроси, които възникват в тази област.

В Русия дълго време не са искали да вземат под внимание възможностите на ефекта на Кирлиан. В края на 70-те години обаче президиумът на Академията на науките на СССР разгледал „състоянието на този въпрос” и издал заповед да се догонват другите страни.

 

Първият физик, който защитил дисертация за методиката на Кирлиан в Русия е Виктор Адаменко. Той предполагал, че основните носители на информацията за биологичното и психофизиологичното състояние на живите организми са електроните, а кирлиановите снимки са електронно изображение, което, за разлика от електронния микроскоп, се получава не във вакуум, а в условията на атмосферно налягане или газ с ниско налягане. Той е успял да получи кирлианови изображения не само върху фотолента, но и върху луминисцентен екран, електростатична хартия и дори върху термографски пластини.

 

Освен това един от последователите и ученици на съпрузите Кирлиан е Станислав Филипович Романий от Днепропетровск. Той разработил и внедрил в практиката цял спектър от различни устройства, които работят на основата на ефекта на Кирлиан. Тези устройства служат за неразрушаващ контрол на материали и конструкции, които не се поддават на контрол с помощта на традиционните методи. Тези методи успешно се използват от различни предприятия в ракетния отрасъл.

 

imageРоманий също така създал апарат за газоразрядна визуализация (АГРД), който служи за получаване на важна информация за функционирането на организма, предварителна диагностика на организма и определяне ефективността на провежданата терапия. Тази негова разработка получила редица авторски свидетелства.

Уредът АГРД успешно преминал през няколко клинични изпитания в редица медицински учреждения в Украйна, Русия и Латвия. През 1990 година Министерството на здравеопазването на СССР издава заключение и рекомендация за широкото внедрение на този апарат в медицинските учреждения на СССР. Разпадането на Съветския Съюз и икономическите проблеми обаче попречили на по-нататъшната работа в тази насока. Освен това смъртта на С. Ф. Романий прекъснала за определено време изследванията в тази област в Украйна.

При извършване на изследванията много важно значение има и психоемоционалното състояние на изследователя. Дори самите съпрузи Кирлиан са го казвали неведнъж.

„Много институти искат да правим снимки за тях. Веднъж при нас дойде една делегация. Те искаха да наблюдават електрическото състояние на корени на различна възраст. Ние се съгласихме да им направим една демонстрация и Сеня отиде в лабораторията да подготви апаратурата… Настройката на апаратурата обаче продължи повече време от обикновено. Ние с гостите бяхме в другата стая и търпеливо чакахме. По едно време аз се притесних и отидох при Сеня. „Няма проблем, сега ще стане”, - неуверено убеждаваше той самия себе си, но по всичко личеше, че той няма да може да направи нищо. Звукът на аппарата беше силен и рязък, а този на разряда свидетелстваше за това, че напрежението е извън нормата. Тогава в лабораторията влязоха гостите, но вътре всичко беше объркано… Сеня започна да им показва изображенията, но те далеч не бяха онова, което трябва. Тогава той ме помоли да му донеса вода, беше му прилошало. Когато седна, разбрах, че не апаратът, а самият изобретател беше извън строя… Когато той започна да идва на себе си, аз отидох в лабораторията, настроих апарата, сложих двата обекта (младия и стария корен), включих го и направих необходимата демонстрация на гостите. Вече не ме интересуваше какво впечатление са си създали те от тази демонстрация, исках само да си тръгнат по-бързо и да оставят Сеня да си почине. Не се знае какво ще си помислят и какво ще направят гостите ни, но каквото и да направят, това не ни засяга. Това, че си загубил една битка не значи, че си загубил и войната. „…Трябва да се учим на спокойствие, без него експериментите ни няма да са успешни” (Из дневника на Кирлиан).

 

В наши дни методът за газоразрядна визуализация (ефектът на Кирлиан) е един от малкото методи, които позволяват бързо, достоверно и безопасно да се изследва физическото, психоемоционалното и енергийното състояние на човека, да се направи диагностика на болестта далеч преди нейната клинична манифестация, да се намери първопричината за болестта, да се изберат индивидуални методики за лечение на пациентите, както и да се контролира ефективността на тези методики в реално време.

 

Семьон Давидович и Валентина Хрисанфовна Кирлиан са отворили врати към нови знания, които ще помогнат на хората, според съветите на древните мъдреци, да опознаят самите себе си.

 

„…Заслугата на нашите изобретатели, съпрузите Кирлиан, за науката и човечеството е невероятна, защото откритието им е велико, но ние все още не можем да осмислим цялото значение на тяхното откритие. …Работата на съпрузите Кирлиан несъмнено ще получи подобаваща оценка и признание, защото в центъра на всички постижения и прогрес в целия свят стои човекът, а разбирането на цялата сложност на човешкия организъм и неговите функции може само да тласка науката напред.” (Гр.А.Й., 6.11.1960 г).

 

 

Кирлианова фотография, снимки взети от интернет.

 

image image image image image image image

http://www.zdraveto.eu/catalog/folder_01/1_02b.htm



Тагове:   ІІІ,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cerise - Хм... интересно
01.07.2010 15:23
Хм... интересно :)
цитирай
2. taidzi - Малко се знае за Кирлиановата фо...
01.07.2010 16:22
Малко се знае за Кирлиановата фотография.
цитирай
3. priqtel12 - Да, чувала бях за тези излъчвания,
03.07.2010 23:52
но ми беше много интересно да прочета подробности и да разгледам снимките.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1443743
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930