Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2012 16:29 - Ключ за разбиране на манипулацията - 3
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6273 Коментари: 4 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЧОВЕШКИЯТ МОЗЪК

И ето, че добавяйки към мозъка на бозайниците масивно количество “сиво вещество” (неокортекса) се появил еволюиралия човешки мозък. Сивото вещество в него обхваща по-голямата част от ранния мозък и съставлява 85 процента от общата маса на човешкия мозък.

Състои се от две полукълба, свързани помежду си с нервни влакна. Мозъкът е разделен на две половини, като всяка от тях участва в комуникацията с другата. Целта на илюминатите била да намерят начин как да разделят работата на двете полукълба., така че да могат да подават информация на десния мозък, посаждайки образи, в състояние на сън, подсъзнателно, чрез символика, сублимирало въображение, докато в същото време лявото полукълбо е в ролята на затворник като осъзнаване на реалността. Ето защо образователната система, науката, толкова много са се устремили да говорят и подават информация на лявото полукълбо. По този начин Илюминатите правят опит да проникнат в мозъка чрез дясното полукълбо, подавайки му неосъзнати образи, които впоследствние чрез лявото полукълбо се осъзнават. И така, светът на човека се изгражда по тази схема. Докато човекът мисли, че този възприет от него свят е негов собствен, всичко това е било внимателно манипулирано и вградено като система. Ако се вгледате, ще отбележите колко много думи, съществуват като въображение, представи си, “имеджин”, сън и всичко това се използва за различни цели в рекламата. Илюминатите знаят, че могат да проникнат в мозъка ви през дясното полукълбо чрез въображението ви, и тогава да заповядат на лявото ви полукълбо да декодира информацията в съзнателна за вас форма., т.например: “Аз искам да купя тази кола.” “Мисля, че се нуждаем от даването на повече власт в ръцете на полицията, за да се спрат престъпленията.”, “Нуждая се от точно тази Виагра, за да бъда истински мъж.”

Ето защо, повечето телевизионни програми се насочват към света на фантазията, (чрез анимация).

Музиката също се използва за същите цели. Същите хора, които контролират Холивуд, контролират и музикалната индустрия - фамилията Бронфмен в Канада (най-голямата илюминатска фамилия, която често се споменава в нашите източници). Едни и същи хора държат света на масмедиите по същите тези причини.

Лявото полукълбо обикновено контролира движенията и усещанията в дясната част на мозъка, докато дясното полукълбо контролира лявата част на мозъка.

Начинът по който двете полукълба са разделени и осъществяват сътрудничество помежду си, е изключителен. Повечето хора, около 80 процента са десноръки и в тях способността им да организират речта, да говорят и обясняват, преобладава, като е локализирана в лявото полукълбо. Докато дясното полукълбо, на свой ред може да разбира писмения и говорим език.

Пространствените възприятия, зависят от дясното полукълбо, въпреки че в тях участва също и част от лявото полукълбо.

Докато лявото полукълбо обслужва комуникациите използвайки думите, въобще наименованията, имайки предразположеност за развити вербални функции, опиращо се на логика и систематичност, дясното полукълбо обслужва комуникациите чрез образи (картини), има пространствени способности, да възприема ситуацията в тримерно изображение – 3 D, притежава интуиция и въображение, свързани с емоциите и чувствата. Двете полукълба са взаимно свързани и комуникират помежду си, но трябва да се има предвид, че човешкият мозък като цяло се възползва от това тяхно сътрудничество само при положение, че самите полукълба са действително във взаимна връзка помежду си. Точно в този пункт се крие и същността на гореизложения метод.

От десетки години Илюминатите търсят начин да контролират работата на двете полукълба, тоест как всяко от тях комуникира с другото. И така, те са намерили начин, когато тайно дават информация на дясното полукълбо, чрез символи и подсъзнателно, докато човекът в същото време осъзнава само онова, което му се дава чрез лявото полукълбо, в случая би могло да бъде, физическата страна на света. Дясното полукълбо е свързано с примитивната древна като възраст част на мозъка, и то комуникира чрез образи, имащи своето подсъзнателно значение. Мисленето чрез образи протича бързо. Само помислете колко време ви е нужно за да опишете дадена картина, сцена чрез думи като извършите в същото време сравнение със скоростта по която вие го възприемате. Но образите биха могли да бъдат описани, или превърнати в разказна т.е описателна форма чрез лявото полукълбо. И ето една гледна точка, която заслужава да бъде анализирана отново.

Вие подавате на дясното полукълбо информация в образи и символи – например някакви картини на ужаса заснети от различни огнища на военно напрежение или тероризъм. И тогава вие използвате медията за да съобщите на лявото полукълбо, как да интерпретира тези образи – и така картините се трансформират в описателна форма. Чрез медията! Всъщност медията играе ролята на колективен “ляв мозък”, интерпретиращ десния мозък, който е възприел вече образите за т.нар масово използване от народа, масите. Защото, те иначе не биха извършили самостоятелно това интерпретиране – този превод на подадения материал предварително. Особено, когато е с Коментар от страна на говорителя! Ето защо медиите са изпълнени с журналисти, в които доминира лявото полукълбо, тоест левия мозък. Това е всъщност тяхната функция, да предават информацията с интерпретация, въпреки че 95 % от самите журналисти не знаят, че точно така са именно използвани, като интерпретатори на дясното полукълбо пред лявото полукълбо. А това се случва защото самите те са се превърнали в роби на самите себе си, на своето едностранно развитие като същества само с едно действуващо активно полукълбо. Тази манипулация на интерпретацията на информацията пред лявото полукълбо се случва всекидневно чрез вестниците, радиото, телевизията, списанията, някои книги, най-вече се отнася за тези, които непрекъснато гледат телевизия и слушат радио. И разбирането и осъзнаването на всичко това, е толкова важно. А още по-важно е да се научим да филтрираме тази информация и да позволяваме на лявото полукълбо да извършва своя собствен анализ самостоятелно, върху собствена интерпретация на информацията идваща от дясното полукълбо.

Езикът е едновременно говорим и писмен, словесен и образен. Речта и езика, както и асоциираните картини, образи и запаметявания, всичко това се разполага в мозъка. Познаването на значението-смисъла /познаването и разбирането на изреченията например/, всичко това е високо равнище на мисловна операция, която включва едновременно семантика и визуално осмисляне. Докато поведението включва интегриране на дейности от различни части на мозъка. И така, понастоящем човешкият мозък включва осмисляне /мислене/ и запаметяване на образи и техните компоненти. Както и развитието на езика и съответното мисловно осмисляне свързано с паметта и запаметяването. Редом върви и развитието на широк спектър от емоции и чувства, на грижа и привързаност, на способности за обективно и логическо мислене и преценка. И по-нататъшното развитие на писмените езици и изкуствени образи.

http://www.xnetbg.com/new 



Гласувай:
29



1. vandim70 - Вглеждайки се ежедневно в хората ...
03.03.2012 10:18
Вглеждайки се ежедневно в хората около нас може да се установи факта, че голяма част от обществото наистина е зомбирано. Погледите на повечето се реят в неопределена посока обхванати от вътрешно не конкретизирана и определено стрес оприличена мисловна дейност.
цитирай
2. balgarski7vinarki - мнение на ambidex
03.03.2012 15:27
Интересно е и защо в т.нар. комунистически експеримент, в последните години преди приключването му, са се произвеждали експериментални хора,
с програмирани мозъчни структури на принципа на оперативното разделяне ня полукълбата с оглед пренасянето на латентен комунзъм за майната си.../може и смях като в американските сереали/
И въобще Брежнев май е бил циганин-/провокативен асоциативен намек към Иля_
минатите/
цитирай
3. bven - Поне за Ленин вече се знае,
12.03.2012 23:19
че е бил 33 степен масон:))
цитирай
4. zabylgarite - Бил е Ленин
12.07.2012 16:25
bven написа:
че е бил 33 степен масон:))

33 степен сифилистик е бил Ленин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1441591
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031