Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 08:24 - Матрица V – търсене на духа Том I - 71
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1959 Коментари: 4 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Концепцията “да притежаваш своя дом” в Америка

 

“Стани собственик на дома си и ще бъдеш независим”  - гласи рекламата. Това е поредната американска илюзия за свобода. Ако наистина бяхте собственик на дома си, нямаше да ви искат данъци за него и правителството нямаше да ви рекетира непрекъснато за свое удобство.  Ако НАИСТИНА притежавахте своя дом И бяхте решили, че искате да плащате данъци за определени услуги, градът, в който живеете щеше да има списък с услуги и такса, която всеки дом щеше да трябва да заплаща, за да ползва тези услуги. Вероятно щяхте да искате да има полиция и пожарна, но ако нямате деца, нямаше да искате да има училища. АКО наистина притежавахте дома си, нямаше да могат да ви принудят да плащате насила нищо. АКО наистина притежавахте своята собственост, градът нямаше да може да ви конфискува тази собственост, за да построи на нейно място нещо /тунел, търговски център и т.н./. Илюзията е “аз притежавам своята собственост”. Истината е, че сте дойна крава за множеството правителства, които непрекъснато ви бъркат в джоба. Защо хората позволяват правителствата да ги контролират, вместо да е обратното? Затова има толкова много любимци в човешки тела, които обичат да следват и да се подчиняват.

 

Концепцията “свобода на словото” в Америка

 

Америка се базира на илюзии, които просто не са верни. Докато повечето хора вярват в тези илюзии, ще продължава да ги има. Непрекъснато ни се внушава, че в Америка има свобода на словото.  Това НЕ Е вярно, но те искат да вярваме, че е така.

Един познат ми каза, че напуснал работа, защото там използвали думата “негър” [nigger – думата се счита за обидна Бел.прев.]. Той самият не е черен. Имал черен приятел и не му харесвало как звучи тази дума. Ако имаше свобода на словото, нямаше да има ограничения какво можеш да казваш и какво – не. Не е нужно да ти харесва това, което чуваш, но хората щяха да имат правото да се изразяват и така, особено ако имат лош вкус.

 

Погледнете 150 години назад, преди днешните технологии. Имало ли е свобода на словото? Не. Притежателите на роби можели да говорят каквото си искат, но ако в отговор чуели същото, отговаряли с насилие. И след премахването на робството черните продължавали да бъдат наричани “негри” с негативна окраска на тази дума. Ако е имало свобода на словото, черните са щели да имат правото да говорят каквото си искат. Днес е вярно точно обратното – черните говорят каквото си искат, а белите не могат. И двата примера показват, че правото е на страната на силните.

 

Който управлява – той се налага. Списъкът с това какво можеш да казваш и какво не непрекъснато нараства, но митът за свободата на словото продължава. Можете да направите пред свои приятели подобен коментар за свободата на словото – това може да им помогне да излязат от Играта. Ако установите, обаче, че те не виждат онова, което виждате вие, оставете темата и проявете уважение към мястото, на което са в своето развитие. Американските “свободи” са лъжа. Най-лошо е, когато затворникът мисли, че е свободен, когато всъщност не е.

 

Позицията на наблюдател

За да излезете извън Играта, вие трябва да сте в състояние да гледате без да ви пречи пропагандата. Ако не сте в състояние да постигнете статуса на наблюдател, значи ще участване  в нея,  за да се учите и преживявате. Това е вашият път на този етап. Материалите на Матрицата 5, обаче, не са написани за участници в Играта. Като наблюдател, вие трябва да се дистанцирате от участие в Играта. Трябва да гледате и по-дълбоко към онова, което ви представя пропагандата и да сте в състояние да видите нивата на заблудата. Това, което ще видите няма да е красиво. При това положение не участвате, а сте в състояние да видите механизма на Играта и да го посочвате и на други наблюдатели. Споделяйте онова, което виждате. Помнете, няма да избягате като се борите с Играта, а като се отстраните от нея. Вземайте си бележки и оценявайте.




Гласувай:
15



1. galatceq - Повече от полезно ми е да прочета за ...
31.03.2011 08:48
Повече от полезно ми е да прочета за системата в глобален план ! Важното е да се отбележи, че комплексът за вина е един от най-ефективните лостове за манипулация на човека.
цитирай
2. taidzi - 1. galatceq
31.03.2011 09:22
В материалите всеки , който е готов за излизане от Играта открива частици от нейната същност. Поздравявам те за зрелия поглед :)
цитирай
3. virgo - :)
31.03.2011 10:22
Разбира се да не забравяме и основната емоция на времето днес- СТРАХА, която е преобладаваща в живота на повечето хора. Но когато осъзнаем, че човек не притежава истински нищо ще можем да гледаме на Играта от позицията на Наблюдатели. <3 Спорен ден от мен <3
цитирай
4. taidzi - 3. virgo
31.03.2011 21:26
Прекрасен ден да бъде <3
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1441520
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031