Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2010 15:16 - Кундалини
Автор: taidzi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2067 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всеки от нас таи в себе си вътрешен подтик за изява в определена насока, за неповторимост. В своята същност той е стремеж към еволюция - към просветление, към приближаване до Бог. За Кундалини е присъщ усетът за посока. Енергията протича нагоре по гръбначния стълб към върха на главата. По своя път тя носи нови представи за нещата, нови способности и трансцендентални състояния. Енергията Кундалини лежи спираловидно навита в основата на грабначния стълб. Нейното освобождаване може да се оприличи на движението на вълните, на трептенето на пламъка на свеща или пулсации. Задействаната част от енергията търси изход и нормалния й път е нагоре по грабначния стълб към върха на главата. Там е разположена теменната чакра. В процеса на еволюция във всеки човек се освобождава известен брой слоеве или вълни. Движението на енергията е толкова неуловимо, че мовечето хора не го осъзнават. Познаващите силата на Кундалини се стремят към освобождаване на повече нива, като по този начин ускоряват своята еволюция. В екстремални случай може да бъде освободен течен огън или екстремална топлина. Кундалини, понякога наричана шакти (божествената искра на живота), започва да се издига от основата на грабначния стълб. По своя път нагоре към теменната чакра тя се слива със свободната духовна енергия във Вселената. Тогава тази обединена енергия облива тялото ни и прониква навсякъде като прочиства всички клетки. Веднъж започнал процесът на освобождаване не може да се върне назад! Той може само да бъде забавен.Ако някой реши да спре по-нататъшното развитие и задържи тази мощна енергия, той ще изпита физическо неразположение, което при изключителни случаи може да доведе до смърт. Човек трябва да се научи да понася и преживява процеса на пречистване. Промяната не настъпва веднага. Може да са необходими около 20 г. за приключване процеса на пречистването и достигане на съвършенство за разгръщане на психичните и духовни дарби. На хора, които имат естествен активен поток на Кундалини и вече го използват, им трябва много по-кратък период от време. При всяко едно прераждане трябва отново да се учим да контролираме и използваме енергията. Всеки, който претърпява прочистване на Кундалини, се сблъсква с депресията. Депресията означава, че нещо е било изровено и изложено на показ. Депресията има положителни аспекти:
придобиване на способност за достигане на непознати дълбочини на осъзнаване, любов и съчувствие, всеобхватност и съзидание. Депресията може да отводи нов начин на възприемане на нещата или нов философски подход. По време на мощтен духовен растеж или прочистване на Кундалини на повърхността могат да излязат спомени от минали преживявания, минали прераждания, спомени за хора. Възникват много причудливи и необясними преживявания. Не допускайте да ви тревожат. В някои екстремални случай на освобождаване на Кундалини човек започва да се страхува, че губи разума си - през повечето време този страх е необоснован. Когато напрежението се покачи много, трябва да се търси облекчение в работата и всекидневните задължения. Можете да четете, да отидете сред природата, да гледате телевизия - да вършите всичко, което ще ви разсее. Физическите упражнения са необходимост, независимо дали сте в настроение. Когато се чувствате отпаднали и за най-лекото упражнение, приложете обикновени упражнения за разтягане, лежейки върху пода или на леглото. Спокойното и дълбоко дишане е от особена важност. Практиките йога, тай-чи и джудо способстват за правилната насоченост на енергийния поток. Прилагането на масажи и разтривки на грабначния стълб и костната система улесняват движението на енегийния поток.

http://wicca.hit.bg/BOOK/Kundalini.htm



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Благодаря за написаното !
18.07.2010 15:56
Благодаря за написаното !
цитирай
2. universalnite1neo - Чудесно е, че напоследък все повече ...
18.07.2010 16:09
Чудесно е, че напоследък все повече се пише за Кундалини, чакрите, медитацията ! И аз замислям да подготвя няколко материала ;) Поздравлления !
цитирай
3. taidzi - karambol5, universalnite1neo
18.07.2010 18:57
Добре дошли и успех в заниманията с Кундалини .
цитирай
4. анонимен - Бай ИВАН
10.08.2010 19:36
ok;-(
Благодаря......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taidzi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1443904
Постинги: 284
Коментари: 885
Гласове: 3890
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930