Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2012 20:33 - Атракцион за самоубийци: как безболезнено да си отидете от живота
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 11588 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 28.03.2012 20:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Атракцион за самоубийци: как безболезнено да си отидете от живота

Източник

image

 


"Хълмовете на евтаназията" е хипотетична машина за евтаназия, под формата на влакче в увеселителен парк, и е предназначена за хуманно - с елегантност и еуфория - прекратяване на живота на човека. По време на шофиране по пистата на тези хълмове, човек интензивно чувства последиците от различните елементи на движението, които индуцират някои уникални преживявания, от еуфория до страхуване и от тунелно зрение, до загуба на съзнание и в крайна сметка смърт. Благодарение на синтеза на съвременни интердисциплинарни изследвания в космическата медицина, инженерството, материалознанието, и разбира се гравитацията, фаталното пътуванет приема формата на приятен, елегантен и смислен акт. Празник, не само на физическите граници на човешкото тяло, но също освобождение от хоризонтала на живота, тази "кинетична скулптура", всъщност се явява финала на влакчето в увеселителния парк: Джон Алън, бивш президент на известната компания Philadelphia Toboggan Company, веднъж казал, че "абсолютно и категорично, че влакчетата в увеселителен парк са, когато тръгва да пътуват, двадесет и четирима мъже, и всички се връщат мъртви. И това е технически възможно. "

image

 


Модел: Хълмовете на смъртта

Приложение: евтаназията, привеждане в изпълнение на присъда смъртно наказание

Параметри: височина - 510 метра, дълбочина на свободно падане - 500м. Дължина на пистата - 7 544 метър

Продължителност: Издигане - 120с, Падане - 10с. 10G. Време за въздействие на претоварването в 10G - 60с, общо времетраене - 3:20ч.

Свойства: максимална скорост - 100 м / сек, при преобръщане - 7. Максимално претоварване - 10G

image image

 

Забележки:

Причина за смъртта - Цребрална аноксия (кислороден глад на мозъка)

Допълнителни ефекти - загуба на цветното зрение, тунелно зрение, пълна загуба на съзнание, G-LOC (загуба на съзнанието от гравитационното претоварване)

Опит

Бидейки оборудвани със сензори за мониторинг на състоянието, завързан за единен механизъм на седалката, бавно се изкачвате до върха на атракциона. Отнема известно време, тъй като дължината на пистата, която трябва да бъде преодоляна е почти половин километър. Така че имате достатъчно време да съжалявате за решението и да видите как живота ви ще започне да мига пред очите ви. В допълнение, бавното изкачване е важен психологически трик, който повишава чувството за височина. Най-малкото движение на ремаркето кара сърцето ви да удари и за пореден път да провери правилността на решението ви ... И ето го върхът! Ако този тест не е променил решението ви, в този момент нямате друг избор, освен да преживеете последното във живота ви падение. Имате няколко минути, за да кажете последната си дума, или просто да се насладите на фантастичната гледка от птичи поглед. Можете да се отпуснете и да натиснете бутона НАДОЛУ. И изведнъж откривате, че това чувство всъщност е много повече от това просто да се откажете, защото в момента се намерате в синусоида, преобръщайки елементите на хълмовете, където сърцето ви се намира почти в центъра на описаната траектория. С други думи, тялото ви ще се върти около сърцето, докато не паднете. Гравитационна хореография! Бързото свистенето на вятъра, настръхването, спрелия дъх, виенето на свят - всъщност цял ​​набор от преживявания като анестезия, ви подготвя за последната част от пътуването.

Сега вие се движите със скорост, близка до пределната, когато силата на съпротивлението на въздуха става равна на силата на гравитацията, и елиминира усещането за ускорение. Вие чувствате, че вашето тяло, сякаш лежи на голяма въздушна възглавница. И веднага след този момент влиза в първия кръг на хълма, на върха, където се оказвате с главата надолу. Центробежната сила движи ремаркето, а вие сте буквално прикован на седалката, вие сте го натиснали с такава сила, че вашето тяло е почти парализирано. Меките тъкани започват да се смъкват по лицето надолу - тя изглежда като рязко и бързо стареене. Дишането изисква значителни усилия, защото ребрата и вътрешните органи се движат надолу, което избутва въздуха от белите дробове. Но най-вероятно в този момент вие сте вече в безсъзнание, тъй като мощна сила изтласква кръвта към долните крайници на тялото, като по този начин причинява тежък кислороден глад на мозъка. Това е мозъчната асфиксия, известна също като хипоксия на мозъка, която ще ви убие. Ако сте все още в съзнание, значи имате по-голяма устойчивост на високо претоварване от повечето хора, но не се притеснявайте: пръстенът е проектирана така, че силата остава постоянна, въпреки промените в скоростта, за да се избегне ускорение над прага на болката.

image image image


И бъдете сигурни, вторият тур ще вземе своите жертви. По това време, ако сте все още в съзнание, зрението ви става размито и губи цветност и възприемане на периферията, или дори напълно изчезва, заедно със слуха. В крайна сметка, този опит е придружен от дезориентация, тревожност, объркване, и най-важното, еуфория, прекратяване на състоянието на G-LOC (загуба на съзнание поради гравитационни претоварвания), при което тялото ви става напълно омекнало, и вие изпитвате много ярки и странни усещания, например - вие сте в лабиринт и не можете да се измъкнем от него, или се реете в бяло пространство, без да знаете кой сте, защо сте тук, и др. Разбира се, бихте могли да разкажете тази история, само ако сте оцелели, което е практически невъзможно. Но можете да го игнорирате и просто да си представете, че сте ​​оцелели. Скоро излизате от G-ЗЗД, но все още в безсъзнание, но тялото ви продължава да се върти по хаотичен начин, който се нарича "изплашено пиле" на аеродинамичен жаргон, а невроните в мозъка ви, които сега са преситени с кислород и кръв се възбуждат отново. Това прави ръцете и краката неконтролируеми. В крайна сметка, вие идвате на себе си, сега вие сте все още объркани и не помните нищо от случилото се, но след няколко часа си възстановяте паметта, и това ще бъде най-невероятния спомен от живота ви, с един малко странен сувенир за паметта на краката ви: малки червени петна по цялата повърхност на кожата, които се появяват в резултат на изтичане на кръвта през стените на капилярите под влияние на гравитацията.

През останалата част от пътуването, пет или шест обиколки, тялото ви не чувства нищо, това е необходимо за да се гарантира, че пътуването е сложило край на живота ви. Вие сте умрели, или за да бъдем точни, мозъкът ви е починал от абсолютен кислороден глад, което е законно доказателство за смъртта в много юрисдикции. Биологичният мониторинг ще покаже дали е необходим втори кръг, но е малко вероятно, тъй като резултатът е гарантиран със седемкратно повторение на процеса.





Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. starotomagare - Такава въртележка хич не ме кефи особено за последния ми път
29.03.2012 12:31
Римските патриции са умеели да го правят със стил и това много повече ми харесва .Бавно ,спокойно ,наслаждавайки се за последен път на нещата от живота с които са свикнали.В по-скромен вариант и бялата смърт не е лоша особено ако си помогнал предварително на студа с достатъчно количество концентрат.Все пак това е вариант ако нямаш на разположение нужното сънотворно в достаъчно количество гарантиращо сигурен резултат.Някога рекламирали гилотината като абсолютно безболезнено средство.В този случай много по-мъчително вероятно е самата подготовка и очакването на края.Сигурно това важи и за отровните инжекции които по принцип са едно обикновено поставяне на система което масово се практикува в болниците .Правото на евтаназия е може би едно от неотменимите човешки права което не бива да се забранява.Съществуват състояния в които човек много по-добре да избере тази възможност отколкото да търпи непрестанни болки и разкапването на собственото си тяло без някаква надежда за подобрение.Човек достигнал до това състояние търси преди всичко покой а не някакво вихрено изживяване така ,че това влакче е по скоро за отчаяни сладострастници и наркомани отколкото за истински нуждаещи се от евтаназия.
цитирай
2. bale10 - Не е много хуманно,
29.03.2012 21:22
ако имаш страх от въртележки.
цитирай
3. borjanmljakov - Аха, ясно, значи това е най-обикновено влакче на ужасите, просто
29.03.2012 22:05
в последния тунел ти теглят ножа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39746257
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031